Самолетни билети до Ларнака | Check.BG

8
Добави коментар
check
check

Самолетни билети до Ларнака

За трети по големина град в Кипър Ларнака предлага на всеки атрактивна амалгама от удобства на уютен курорт и неповторима историческа магия. След като кацнете на летището веднага усетете духа на времето с разходка из плеядата от древни забележителности. Вижте първо църквата, построена в чест на апостол Лазар. Той е и покровителят на Ларнака, а храмът е съхранен и до днес в почти автентичен вид. Следващата стъпка от разходката из дебрите на историческите легенди е византийската църква. “Построената от Ангели” е известен по целия свят археологически паметник. Тук е и внушителната джамия Хала Султан. Мюсюлманският храм е построен на мястото на паднал метеорит. Джамията е третата по важност след тези в Мека и Медина. Веднага след прелестната историческа обиколка Ларнака ще ви възнагради със заслужена почивка в прекрасни хотели буквално на метри от уникални плажни ивици. Уютните таверни, сиртакито, узото и метаксата ще направят вечерта ви незабравима. В малките крайбрежни ресторанти пък ще усетите истинския вкус на морските дарове и непознати за небцето Ви рибни деликатеси. Ларнака е градът на удоволствията, без съмнение, категорични са всички, посетели кипърския курорт.

Цени на евтини самолетни билети

Търсене на самолетни билети с дати по Ваш избор

Полезна информация за Ларнака

 

ЛЕТИЩЕТО В ЛАРНАКА

Larnaca International Airport – това е името на международното летище на Кипър в Ларнака. То е основното на острова и обслужва полетите до Ларнака и до столичния град Никозия.

Най-добрият начин, за да стигнете от аерогарата до централната част на Ларнака е таксиметровата услуга. Вариантът не е скъп, а разстоянието е около 10 километра.

Опции за придвижване предлагат и бусове с шатъл услуги. Недостатъкът е, че те се движат на големи интервали и са времево ограничени през деня. Ако крайната цел на Вашето пътуване е столицата Никозия вариантът, който Ви препоръчваме, е денонощен автобус Kapnos Airport Shuttle. Той ще ви превози за 8 евро, а мястото, на което ще ви спре е института Мелкониан, който се намира до Главното полицейско управление.

И още една опция, този път до Лимасол. Предлага я Limassol Airport Express за 9 евро в посока.

 

 

ПОЛЕТИ ДО ЛАРНАКА

Две столици – българската и румънската и вторият голям гръцки град – Солун предлагат полети до Ларнака. Въздушните връзки от Букурещ на север и близкият до Югозападна България Солун понякога са значително по-евтини от тези в София.

 

Част от вариантите, за да стигнете до Ларнака от българската столица по въздух се предлагат от кипърските авиолинии и Bulgaria Air. И двата превозвача имат директни полети, но в различни седмични дни. Eвтините самолетни билети за дестинацията са на WizzAir. Нискотарифният превозвач пуска машините си директно до Ларнака няколко дни в седмицата. В част от натоварените периоди австрийските авиолинии и Aegean Arilines, които имат полети с прекачване също излизат с атрактивни предложения и по-евтини билети за самолет до Ларнака.

 

Родният превозвач Bulgaria Air предлага полети до третия по големина кипърски град от Бургас в дните неделя, вторник и петък. Въздушните връзки не са директни, а с прехвърляне през София. Понякога цената за самолетните Ви билети до Ларнака от морския ни град може да бъде редуцирана. Това се получава, при условие, че купите отделни билети за полетите Бургас – София и София – Ларнака.

 

И полетите от Варна до Ларнака са с прекачване през София. Въздушните връзки са на Bulgaria Air. Предлагат се и в комбинация с кипърските авиолинии.

 

Авиопревозвачът Tarom предлага директни полети до кипърския град Ларнака всеки ден от седмицата. От Букурещ може да летите и с low cost превозвача Wizz Air, както и с BlueAir. Самолетите им излитат от аерогара Хенри Коанда.

 

Потърсете добри условия и цени на полетите до Ларнака и от Солун. Авиопревозвачите, които летят директно по дестинацията са кипърските авиолинии и Aegean Airlines.