Потвърдиха присъдата на Златанов

13
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Бившият шеф на комисията за конфликт на интереси ще лежи 3 години и 6 месеца

Софийският апелативе съд (САС) потвърди присъдата на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси от 3 години и 6 месеца, предаде БНР.

Потвърждаване на присъдата

През април 2014 г. той беше признат за виновен от Софийски градски съд по обвинение, че като шеф на комисията за конфликт на интереси не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави за другиго облага и да причини другиму вреда. САС намира присъдата на градския съд за правила, законосъобразна и справедлива.

На особено мнение е бил председателят на съдебния състав Иван Стойчев, според когото Златанов трябва да бъде оправдан.

Решението на Софийския апелативен съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Виж още: Цацаров: Д.П. винаги ще има 

Тефтерчетата, които изчезнаха

Златанов стана известен покрай обвиненията срещу него, като основна роля в тях изиграха и прословутите му тефтерчета, на които са записвани бележки за ключови политици и обществени фугури, които трябва „да се ударят“. 

В тефтерчетата фигурираха различни имена и съкращения, като съкращението И.Ф., зад което се е криел човекът, давал преки нареждания на Златанов, стана причина за края на политическата кариера на бившия председател на парламентарната група на ГЕРБ от 41-то Народно събрание Искра Фидосова.

Виж още: Още за „Тефтергейт“

Същите тефтерчета изчезнаха мистериозно през ноември 2014 г., след като крадци са разбили колата на вещо лице, изготвящ графологична експертиза за автентичността на тефтерчетата, поръчана от САС.