Как да се извиня на любим човек в няколко лесни стъпки?

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Спонсорирани връзки:

Определено понякога прекаляваме с постъпките си е редно да се извиним!

Много пъти сме се чудили как да се извиня на някой близък, който съм засегнал по някакъв начин. На първо място извинението е доста трудно за някои хора. Определено има моменти, когато трябва да признаем грешката си и да поискаме прошка. Коледните и новогодишните празници са идеалния момент да изчистим отношенията си с хората около нас.

Ако искаш да знаеш как да се извиня, следвай тези лесни стъпки:

1. Признай грешката си! За да поискаш извинение от някой, на първо място трябва да признаеш това, което си направил по грешен начин! Освен, че трябва да признаеш своята грешка, ти трябва да се извиниш на определения човек, точно заради тази грешка. Той трябва да знае защо се извиняваш на него! Той трябва да види, че ти наистина съжаляваш за постъпката си!

2. Извинението не е за теб, а за тях! За да знаеш как да се извиня, ти трябва да разбереш, че когато се извиняваш го правиш, за да ти простят и, за да не позволиш на нещо да попречи в отношенията ти с даден човек. Не се извиняваш просто, за да не ти е гузно – при извинението поставяш себе си на заден план.

3. Предложи да поправиш стореното! Ако си изцапал нечия дреха, предложи да я изпереш! Ако си се скарал с някоя твоя близка роднина или приятелка, изпрати букет! Ако човекът е от мъжки пол, изведи го на по бира и му дай да се разбере, че съжаляваш и, че ще поправиш стореното. Обясни какво ще сториш и най-вероятно ответната страна ще омекне.

4. Осъзнай грешката си и не я повтаряй! Както по-горе споменахме, Вие трябва да се постараете да Ви разберат, че се извинявате, защото го правите и прочие. Истината обаче е, че ако вие не разберете за какво точно е станало всичко, то скоро е много вероятно да повторите стореното. Оставете извиненията на страна и опитайте да намерите причината дълбоко в себе си!

Ето вече знам как да се извиня, а ти разбра ли?

loading…

Спонсорирани връзки: