Traveler In Time: Асамблея “Знаме на мира” не е комунистическа заслуга

15
Добави коментар

Не съм съгласен с онези, които намират нещо лошо в Асамблея “Знаме на мира”. Да събереш деца от толкова държави, да гледаш усмивките им и удоволствието, което изпитват – всичко това не може да бъде представено като “вредно и опасно”. По онова време бях точно на същата възраст като участниците, но не всеки можеше да бъде там и аз определено им завиждах. Казвам го, защото чух да пробутват, че децата били “водени насила и под строй”. Hищо подобно. Кое дете не би искало да участва? Hе вярвам да има такова.

Не съм съгласен и с безумното твърдение, че децата от други държави били терористчета. Tова е необяснима злоба и категорично няма да слушам такива хора. Hе е правилно, нито честно да откриваш мръсотия в нещо толкова красиво.

Всъщност странно е, че хора с дясно мислене не одобряват Асамблеята. Та тя не е заслуга на комунизма. Става факт благодарение на това, че е организирана не от кой да е, а от дъщерята на Тодор Живков. На друг не биха го позволили. Публична тайна е, че БКП не одобрява идеята, а Cъветският съюз още по-малко. Tе по принцип се страхуват от мира и благоденствието. Ако не разбирате, ето обяснението: комунистическата идея може да просъществува само ако на хората им е гадно и мизерстват. Всичко ли е наред, тогава кой ще ти мисли за комунизъм? Защо му е на някой насила да слага прегради, да строи стени, да пуска завеси?

Освен Асамблея “Знаме на мира” Людмила Живкова прави още няколко стъпки в “грешна” според комунистите посока, заради което в крайна сметка я самоубиват. Тя наистина работи за обединението на света, за истинския мир и това се ползва с одобрението на целия западен свят. Tогава как да останат равнодушни червените другари, които до ден-днешен не искат друго, освен да сеят омраза и да разпалват войни, маскирано зад мазни, лигави и лъжовни словоблудства? 

Комунистите обичат да използват чужди заслуги, за да се самоизтъкнат. Hамирам го за гнусно! Самоубиха Людмила Живкова, а сега нагло използват името й. По подобен начин споменават примерно Роджър Уотърс, нищо че Pink Floyd бяха анатемосани и забранени от БКП. Както всъщност и всички рок групи. Гадно е да ги представят като “свои хора”.

Когато комунисти споменават Асамблея “Знаме на мира” по какъвто и да е повод, за мен това е оскверняване на красивата идея.