23 места, които да посетите през 2015-а (част 1)

8
Добави коментар
kocetoo
kocetoo

Празниците в края на годината обикновено са време за нови обещания и поставяне на цели. Вероятно сред тях са и мечтаните пътувания през новата година.

Ето и кои ще са най-горещите места за пътешественици през 2015-а, според класацията на Business Insider. Има за всеки вкус по нещо.

23.Япония – изгодна дестинация

След аварията в ядрената централа във Фукушима японското правителство положи доста усилия да изчисти района и да върне позагубените туристи в страната. Освен това спада на местната валута прави страната и не толкова скъпа, колкото е по принцип. Токио пък се готви да посреща гости за Летните Олимпийски игри през 2020 г.

22.Лима, Перу – гурме столицата на Южна Америка

Столицата на Перу дълго време си изгражда реноме на хитово място за любителите на добрата храна, но сега градът може да се похвали с отличие – първото място от 50-те най-добри ресторанта в Латинска Америка принадлежи на градския ресторант Централ. Общо 8 от 50 ресторанта в класацията са в Лима. Тук любителите на всякакви видове кухня могат да открият любимо заведение за хранене.

21.Норвегия – замръзналото кралство

Любителите на филма „Замръзналото кралство” може да посетят Норвегия. Анимацията на Дисни донесе приходи от над 1,2 млрд. долара. Историята разказва за измисленото кралство Аръндел в Норвегия, дом на невероятна природа – планини, водопади, езера и фиорди. След старта на филма туристическите агенции в страната отчитат 40% ръст на посещенията.

20.Иран – гореща точка в Средния Изток

Иран е на път да се превърне в новия хит за туризма в Средния Изток. Туристическите агенции отбелязват значителни ръстове на пътуванията до страната, за която западният свят знае малко. За културното и историческо наследство на Иран може да се говори дълго, а най-добре да се види на място.

19.Речни круизи в Европа

Забравете големите круизни кораби, речната туристическа индустрия прави бум в момента! Обиколките на Европа по река са наситени с повече различни спирки, културни прояви, посещения на забележителности, отколкото големите презокеански лайнери предлагат. Сред най-предпочитаните дестинации на Стария континент, естествено, е обиколката на река Дунав.

18.Красотата на Намибия

Когато става дума за съчетание на див живот, колониална архитектура и спиращи дъха природни гледки, Намибия е една от страните, които предлагат това. Освен това тя е една от най-спокойните страни в Африка. Пътешествениците може да се насладят на сафари, да се впуснат в състезание в намибийската пустиня или да изучават обширните пясъчни дюни.

17.Канбера, Австралия

Столицата на Австралия бе определена за най-доброто място за живот в света от ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие). Канбера не може да се похвали с плажовете и лъскавите сгради на Сидни, но пък тук ще откриете спокойствие и множество културни забележителности, които да посетите, като Националната галерия и Националния музей.

16.Берлин – най-хипстърския град в Европа

Берлин обичайно е сред любимите градове на туристите, но откоро си спечели славата и на горещо място за хипстърите. За тях има препоръчтелни места за посещение, като например заведението за бързо хранене White Trash, денс клуб Meschugge Berlin и бар Stattbad Wedding/Stattbar, който се помещава в сградата на стар плувен басейн.

15.Филипините – Palawan

Palawan  бе обявен тази година за най-добрият остров за туристите. Островът е дом на подземната река Puerto Princesa, едно от новите 7 природни чудеса на света. Тук може да се насладите и на плажове с фин пясък и прозрачни води. Без съмнение и тази година райският остров ще привлича много туристи.

14.Литва

През 2015 г. Литва ще се присъедини към еврозоната. Така за чуждестранните туристи в страната шопингът и разплащанията ще се улеснят значително, защото няма да се налага обмен на валута. Историческият център на Виклюс е част от световното наследство на ЮНЕСКО. В града може да се видят много културни и архитектурни забележителности, музеи, Националния парк Curonian Spit.

13.Денвър, Колорадо – дом на марихуаната

След като щатът Колорадо легализира употребата на марихуана по-рано тази година, Денвър се превърна в хит за туристи, които искат да опитат свободо трева. Естествено, посетителите могят да видят много забележителности в града, включително Музеят на Изкуствата и Центъра за приложни изкуства.

12.ЮАР

ЮАР традиционно е скъпа дестинация, но тази година се очаква тя да е по-привлекателна ценово. Освен това за туристите има по-добри условия – нови градски инфаструктурни проекти улесняват пътуването, Кейп Таун може да се похвали и с нови хотели. Дори сафаритата в Националния парк Крюгер се очаква да бъдат на по-примамливи цени. Есента и пролетта, когато не е основният туристически сезон, цените също са по-ниски.

Очаквайте продължение!

Етикети:

туризъм | класация | посещение | пътуване