Учени разработиха метод за подхранване на мозъка след мозъчен инсулт

7
Добави коментар
slavchev
slavchev

Спонсорирани връзки:

Мозъчният удар е един много голям проблем, тъй като възможностите за лечение и спасение са крайно ограничени!

Университетът в Илинойс е проучил и създал технология, която ще позволи вкарването на лекарства направо в мозъка. Това ще даде много и по-големи възможности за подпомагане на крайнонуждаещите се от помощ при мозъчен инсулт. Този метод ще намали смъртността при ударените от мозъчен удар. Въпросните изследователи са стигнали до извода, че най-ефективният начин за взимането на лекарства е чрез желатинова капсула. Наночастиците на желатина се покриват с лекарство. То веднага намалява възпалителните процеси и блокира смъртта на мозъчните клетки при мозъчен инсулт.

Частиците директно проникват в мозъка – могат да преодолеят хематонцефалистичната  бариера. Идеалният вариант тези частици да попадат в мозъка на болните е чрез спрей за нос. Смята се, че при инсулт лекарите трябва да започнат лечението до 3 часа. Въпросните наночастици могат да удължат този период до 6 часа, което не е никак малко.

Причината да се използва желатин при мозъчен инсулт е, че той е биоразлагаем и биосъвместим с тялото. Употребата му е безопасна, тъй като самият мозък разполага с ензими, свързани с желатина изначално.

Този метод на работа може да спаси много пациенти с мозъчен инсулт!

loading…

Спонсорирани връзки: