Откриха тела и отломки от изчезналия самолет

11
Добави коментар
Hashtag-bg
Hashtag-bg

30
Декември
2014 11:09

„Телата на няколко жертви бяха открити от изчезналия полет QZ8501 на AirAsia“, съобщиха от индонезийския военноморски флот, предаде RT. Отломки, които наподобяват части от самолет, както и това, което се смяташе за част от корпуса на самолета, бяха забелязани в претърсваната зона.

„Имаше човек носен от вълните. След като погледнах снимката внимателно на лаптопа си, разбрах, че това е тяло на човек“, заяви лейтенант от индонезийските военно-въздушни сили пред местните медии. „Телата открити до момента са донесени на кораб на индонезийските военноморски сили“, заяви ръководителят на операцията по издирването Суприади. „Телата са подути, но ненаранени. Нямаха спасителни жилетки на себе си“, добави той.

Открити са и големи обекти, които наподобяват част от стена или може би врата на самолета, спасителни жилетки и багаж. Полет QZ8501 на AirAsia изгуби контакт с въздушния контрол в неделя по време на силна буря, докато извършваше пътнически полет от Индонезия за Сингапур. Самолетът AirBus A320-200 е превозвал 162 души на борда.

Автор: Хаштаг-BG