Нова Година в Лондон

3
Добави коментар
albenavasileva83
albenavasileva83

34 Flares

Filament.io

34 Flares

×

Как англичаните посрещат Нова Година

Буквално часове ни делят до момента, в който ще изпратим старата и ще посрещнем новата година. Това са моменти, когато много от нас правят равносметка за отминалите 365 дни, а в същото време се надяваме следващата година да бъде по – благосклонна и успешна.

Много наши сънародници са избрали да работят и живеят в Англия – за едни това е начин да осигурят на близките си в България по – добър живот, а за други – едно истинско предизвикателство и възможност да се срещнат и комуникират с хора от всякакви националности. Ако и Вие сте от тези, които работят във Великобритания и Ви предстои да посрещнете Нова Година там, нашият съвет е да се насладите максимално на най – хубавите празници от годината и да се заредите с добро настроение.

Aтмосферата в столицата

За разлика от нас българите, англичаните нямат традиция да посрещат Нова Година с грандиозни празненства, дори не посрещат гости. Но въпреки това атмосферата в столицата и по – малките градове е празнична. Организират се разнообразни събития, партита в известните нощни клубове и се предлагат куверти за новогодишна вечеря в изискани лондонски ресторанти. А всички англичани, които са избрали да бъдат в домовете си излизат навън преди полунощ и се връщат с парче въглен, сол и монети, след като вече е настъпила новата година.

Столицата Лондон посреща Нова Година със зрелищно шоу – хиляди хора се събират по централните места и край забележителностите в града, за да се насладят на грандиозната заря над река Темза, която всяка година обсипва небето над столицата с ярки цветове. Точно в 12ч камбаненият звън на Биг Бен оглася, че настъпва новата година. Ако искате да празнувате на отрито, побързайте да се снабдите с билет за светлинния новогодишен спектакъл на London Eye, срещу който ще си осигурите максимално добра видимост. В случай, че не ви се празнува навън, може да гледате уникалното светлинно представление в компанията на близки и приятели по телевизията.

Ежегодния Парадът на 1 Януари

На 1 Януари се провежда ежегодния London’s New Year’s Day Parade. Парадът е истински празник за града, като на него участват над 10 000 души, представящи страни от целия Свят. По улиците на Лондон преминават мажоретки, танцьори, клоуни, акробати, танцови и музикални състави, които се събират в центъра на града, за да изнесат едно цветно и празнично представление. Новогодишният парад стартира в 12 ч от Пикадили, като на него също могат да се видят гигантски балони, животни и исторически превозни средства.

Ако сте в Лондон за празника ви остава само да се заредите с празнично настроение, положителни емоции и весела компания. Весело посрещане на Нова Година от НАС!!!