Карнавал във Венеция

7
Добави коментар
ili_25
ili_25

1 ДЕН
Нощувка в хотел „Хемус” ***. 7.00 ч. отпътуване София от площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“), 7.30 ч. – Автогара „Сердика” по маршрут Белград – Загреб. Настаняване в Загреб вечерта. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. 8.00 ч. – отпътуване за Триест. Пристигане в Триест сутринта. Пешеходна разходка: площад „Унита д`Италия” – сърцето на Триест; Площадът на Борсата с масивната сграда на старата стокова борса; „Борго Терезиано” – квартал, който процъфтявал по време на управлението на Мария Терезия; Римският театър. Отпътуване за Падуа. Пешеходна разходка в центъра на Падуа: Светият площад с базиликата „Сан Антонио“; параклисът „Сан Джорджо“; Статуята на Еразмо Гатамелата; площад „Прато дела Вале“ и базиликата „Санта Джустина“. Настаняване в района на Венеция/Тревизо. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. 8.00 ч. – напускане на хотела. Отпътуване с корабче за Венеция – най–изумителния и романтичен град в света. В 12.00 ч. празнуване на най–популярното събитие на карнавала – “Полета на Ангела”. Известна в миналото като „турският полет“, тази церемония датира от около пет века. Тогава млад турски акробат, със самоделно изработени крила и двойно въже, изминал разстоянието от кораба си на пристанище „Сан Марко” до Катедралата. Свободно време във Венеция за участие в пищните карнавалните празненства на площад „Сан Марко“. По желание – закупуване на карнавални маски и атрибути. Отпътуване за България.

4 ДЕН
Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil” (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад „Централна гара” и площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“) следобед.

06.02.2015 г.

299 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Загреб;

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо;

пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод;

пешеходна разходка в Триест и Падуа;

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел – 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*);

доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (2 EUR);

двупосочен билет за корабче до Венеция;

входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, местен и градски транспорт.

ДОПЛАЩАНЕ:

единична стая 45 лв

нощувка преди датата на отпътуване от екскурзията в хотел „Хемус” *** на турист на вечер в двойна стая 25 лв

двупосочен билет за корабче до Венеция 24 лв

ползване на двойна седалка от един турист 185 лв