Топ 10 филми за 2015

12
Добави коментар

Топ 10 филми за 2015

В началото на 2015 разбрахме, че следващият филм от поредицата, разказваща за агент 007 ще се казва „Spectre“. Режисьорът на филма Сам Мендес намекна, че феновете на Бонд поредицата знаят от къде идва думата – това е терористична организация, която е трън в очите на МИ6 още от ранните 007 филми.

Заедно с групата се завръща и техния емблематичен лидер Ърнст Ставро Блофелд, в чиято роля ще се превъплъти носителят на „Оскар“ Кристоф Валц. Даниел Крейг отново ще влезне в смокинга на Джеймс Бонд, а към него се присъединяват познатите ни от „Скайфол“: Ралф Файнс (като M), Наоми Харис (Мънипени), Бен Уишоу (Кю) и Рори Киниър (като Танер). Ново допълнение към редиците на МИ6 е Андрю Скот който ще изиграе персонаж, носещ името Денбиг.

Премиера: 6 ноември 2015 г.

Отмъстителите: Ерата на Ултрон

„Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ със сигурност е чакан от много зрители, фенове на първата част и на комиксите като цяло. Оригиналът направи рекорд за дебютен уикенд – 207.4 млн. долара и стана най-касовият филм в историята с 1.5 млрд. долара глобални приходи.
Най-естественото нещо беше той да получи продължение и новината не закъсня.

Сюжетът във втората част отново се фокусира върху борбата на организацията “S.H.I.E.L.D.” срещу силите на злото. Главният злодей в лентата ще бъде известния сред комикс-феновете персонаж Ултрон (Джеймс Спейдър), който е ужасяващ технологичен терорист, желаещ да унищожи човечеството.

Премиера: 1 май 2015 г.

Междузвездни войни: Силата се пробужда

Това със сигурност е най-чаканият филм, от доста години насам. Самият трейлър се превърна в събитие, което разрази много спорове между милионите фенове на поредицата, дали Дж. Дж. Ейбръмс ще се справи с режисурата на седмата част от франчайза.

Единственото, което знаем за сюжета е, че той ще се развива около 30 години след събитията от „Епизод 6 : Завръщането на джедаите“. В „Силата се пробужда“ ще видим доста стари муцуни в това число: Харисън Форд като Хан Соло, Кери Фишър като принцеса Лея, Марк Хамил като Люк Скайуокър и Питър Мейхю, който отново ще облече костюма на Чубака. Към тях ще се присъединят младите звезди: Домнал Глийсън, Адам Драйвър, Лупита Нионго, Макс вон Сидоу, Анди Съркис, Джон Бойега и Дейзи Ридли, за чиито роли все още няма яснота.

Премиера: 18 декември 2015 г.

Терминатор: Генезис

Франчайзът „Терминатор“ е класика с множество фенове. Въпреки това, отзивите след първите рекламни материали бяха безкомпромисни. И напълно заслужено – първият трейлър, както и снимките по кориците на списанията бяха отвратителни и не виждаме как лошото впечатление за филма ще ни се промени. Единственото, което ни хареса беше постерът в дясно, в който Сара Конър държи откъснатата глава на един терминатор.

Сюжетът ще се завърти именно върху героинята позната ни в първите две части на поредицата. Тя е отгледана от Терминатора на Шварценегер – стар T-800, когото тя нарича „Pops”– програмиран да я пази, а не да убива. Като резултат Сара е изключително добре тренирана скитница, умела боравеща със всякакъв вид огнестрелни оръжия, но и с нюансите на човешките емоции.

Във филма се завръща бат Арни, а екранни партньори ще са му: Джей Кей Симънс, Джейсън Кларк, Мат Смит, Джей Кортни, Емилия Кларк и др.

Премиера: 3 юли 2015 г.

Джурасик свят

2015-та ще остане в историята като годината на възкресените легендарни поредици. След „Междузвездни войни“ и „Терминатор: Генезис“, същата година ще видим и продължението на класиката „Джурасик парк“. Филмът ще носи заглавието „Джурасик свят“, а Стивън Спилбърг този път ще бъде единствено продуцент. На режисьорския стол сяда Колин Тревъроу, а по сценария му помагат Аманда Силвър, Рик Джафа и Дерек Конъли.

Действието на “Джурасик свят” се развива 22 години след случките в оригиналния филм, а в центъра на сюжета е новосъздаден тематичен парк с динозаври, чието местоположение е на печално известния остров Нублар. Собственик на парка е Саймън Масрани – милионер и президент на компанията “Masrani”, който е твърдо решен да предложи на туристите “изживяване, което те никога няма да забравят”.

Премиера: 12 юни 2015 г.

В сърцето на морето

Рон Хауърд е един от любимите ни режисьори, работил по превъзходните: „Аполо 13″, „Красив ум“, „Шифърът на Леонардо“, „Ангели и демони“ и много други. Затова, когато научихме, че ще режисира „В сърцето на морето“ си представихме какъв велик филми би могъл да създаде. След първите рекламни материали, разбрахме, че ще видим нещо велико. Впечатленията ни са отлични , затова и филмът присъства в тази класация.

„В сърцето на морето“ е създаден по романа на Натаниел Филбрик „In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex?” и разказва действителната история на китоловния кораб от Нантъкет, Масачузец „Есекс”, който през 1820 е нападнат от 25-метров кашалот, който потопя кораба, оставяйки екипажа да се бори за оцеляването си в открития океан. История, която е послужила за вдъхновение на класическия роман на Херман Мелвил „Моби Дик”.

Премиера: 20 март 2015 г.

Игрите на глада: Сойка присмехулка – част 2

Никак не сме почитатели на тази поредица, но знаем, че тя си има своите фенове, които с нетърпение очакват финалния филм. Миналите части пожънаха голям успех, предполагаме че този филм, ще го надмине.

Окръг 12 е унищожен, но Катнис Евърдийн, огненото момиче, е оцеляло. Гейл е успял да избяга. Семейството на Катнис е в безопасност. Пийта е в ръцете на Капитола. Окръг 13 наистина съществува, има бунтовници, има нови лидери. Революцията се разгаря. Успехът на въстанието зависи от готовността на Катнис да се подчини, да поеме отгворност за живота на безброй хора.

Мисията невъзможна 5

Петият филм от поредицата за агент Итън Хънт се очаква точно за Коледа догодина. Предишната част – „Режим Фантом”, стана най-доходоносната от целия франчайз, като донесе приходи от 694 млн. долара.

За момента не се знае нищо конкретно за сюжета, освен че действието ще се развива в Мароко, Виена и Лондон, а освен Том Круз на екран ще видим и познатите от предишните части Джеръми Ренър, Саймън Пег и Винг Реймс.

Премиера: 25 декември 2015 г.

Бързи и яростни 7

„Сапунката“ продължава, за съжаление. Смятахме, че след нелепата смърт на Пол Уокър, продуцентите най-накрая ще се откажат от тази поредица, но сме грешили. На всичкото отгоре се говори, че ще има още филми, с които най-накрая бройката на продълженията ще стигнат двуцифрено число. Въпреки, че ненавиждаме измишльотината (освен оригинала) има хора, които го очакват.

След като обезвредиха своя враг Оуен Шоу в предишната част на поредицата „Бързи и яростни 6″, Доминик Торето, Браян О’Конър и останалите от екипа вече могат да заживеят отново в Съединените американски щати, но друга опасност е надвиснала над спокойния им живот. Сюжетът на филма се развива около отмъщението, което Иън Шоу, изигран от Джейсън Стейтъм, ще търси, зареди смъртта на по-малкия му брат. В тази част ще стане ясно за смъртта на един от главните герои – Хан, за която екипът ще се опита да отмъсти на тези, които са я причинили!

Премиера: 3 април 2015 г.

 The Walk

„The Walk“ е един от най-интересните проекти, с които се е захващал Робърт Земекис („Форест Гъмп“, „Корабокрушенецът“). Първият трейлър на биографичната драма потвърди, че лентата ще се заслужава. Историята е доста интригуваща, а Земекис е цар в разказването на подобни събития.

Филмът ще разкаже невероятната история на французина Филип Пети (в ролята ще видим Джоузеф Гордън-Левит), който изминава разстоянието между двата небостъргача на Световния търговски център по въже, опънато на повече от 400 метра височина над тротоарите на Манхатън.

Премиера: 9 октомври 2015 г.

Лудия Макс: Пътят на яростта

„Лудия Макс: Пътят на яростта“ е доказателство, че 2015-та година ще бъде по-спицална. Филмът беше в забвение близо 30 години, докато се появи информацията, че създателят на първите три филма Джордж Милър възнамерява да възкреси тази култова поредица.

Действието в постапокалиптичния екшън филм се развива в най-отдалечените кътчета на планетата, сред мъртвите пейзажи на пустинята, където човечеството е пречупено и почти всички са загубили разума си, борейки се живота си.

В този свят на огън и кръв има двама бунтовници, които биха могли да възстановят реда… Макс (Том Харди) – мъж на действия, а не приказки, който търси вътрешен мир, след като съпругата и детето му намират смъртта си в следствие на настъпилия хаос, и Фюриоса (Чарлийз Терън) – жена, която вярва, че оцеляването ѝ зависи от това да успее да прекоси пустинята и да намери пътя към страната, където е прекарала детството си.