10-те най-скъпи места за паркиране в света

15
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Личният автомобил става все по-скъпо удоволствие и то не само заради постоянно поскъпващите горива, а и заради ограничените места за паркиране в големите градове по света. Всеки, попадал някога с кола в тях, със сигурност е изпитвал затруднение къде точно да паркира автомобила си, пък и колко ще му струва това удоволствие. Къде е най-трудно да намериш място за автомобила си? Къде са най-високите цени на месечния абонамент за паркинг? Отговорите идват от класацията, която Агенция Икономика подреди. Ето 10-те най-скъпи места за паркиране в света.

1. Лондон

Купуването на кола в Лондон може да ви излезе по-евтино от паркирането й. Месечните цени за паркиране в Лондонското сити са най-високи в света и могат да достигнат 1084 долара, според Colliers International.

2. Цюрих

Да пътувате с личния си автомобил до офиса в Цюрих може да ви струва 822 долара в паркинг такси.

3. Хонг Конг

Ако успеете да намерите свободно място, където да оставите колата си Хонг Конг, то трябва да знаете, че това би ви струвало 745 долара.

4. Токио

В Токио, изграждането на паркинги вероятно е по-доходоносен бизнес от строителството на жилищни блокове. Таксата за паркинг за един месец тук може да стигне 744 долара.

5. Рим

Не по-малко струва и едномесечният абонамент за паркинг в Рим – 718 долара.

6. Пърт

Шофьорите в австралийския град са принудени да плащат 717 долара за добрите паркинг места по централните улици.

7. Женева

Ако искате да запазите за един месец място в женевски паркинг, бъдете готови да се разделите със 705 долара.

8. Сидни

С 695-те долара на месец паркирането в Сидни не е евтино.

9. Осло

С месечната такса от 612 долара в Осло е по-разумно да се откажете от лукса да ползвате личния си автомобил и да се ориентирате към градския транспорт.

10. Мелбърн

Месечният абонамент за паркинг в Мелбърн може да излезе 598 долара.

Коментари

коментар(а)

Подобни: автомобили, градове