Цитруси за здраве и сила

15
Добави коментар
theones
theones

Цитруси за здраве и сила

яну 06, 2015
Полезно

0

Чувствате се уморени и отпаднали? Най-вероятно, причината е в нездравословното хранене и в частност намален прием на витамини. Най-лесният и здравословен начин, за да снабдите организма си с витамини и редица други полезни вещества е консумирането на цитрусови плодове. Те са прекрасен източник на необходимите за всяка една клетка витамини. Липсата на витамини в тялото, води след себе си намален енергиен ресурс, отпадналост, проблеми с метаболизма, проблеми с кожата и др.

Зимните месеци са изтощителни за тялото. Всеки ден , то е подложено на какви ли не атаки, от страна на вируси, ниски температури….За да е способно тялото да реагира адекватно на тези атаки, то се нуждае от много витамини и минерали. Именно те могат да засилят имунитета и така цялото тяло ще има щит срещу атаките на околната среда.

Цитрусовите плодове като грейпфрути, портокали и лимони, са идеални източници на всичко полезно за организма и клетките в него. Всяко парче от тези плодове е пълно с витамини, минерали и редица други  полезни вещества. Цялата тази съвкупност, може да даде енергия и здраве за тялото.

Може да ги консумирате под формата на прясно изцедени сокове (фрешове) или плодови салати. Те са прекрасен начин да започнете и да завършите деня, съобразно нормите на здравословното хранене. Не се лишавайте от тях! През зимата тялото лесно се изтощава, затова се нуждае от много полезни вещества, които да засилят имунитета и защитните му сили. Яжте много плодове! Те дават здраве и много енергия.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 6.0/10 (1 vote cast)

Цитруси за здраве и сила, 6.0 out of 10 based on 1 rating

tweet

Как да се грижим за черния дроб?

Рецепта за вкусна леща

Свързани статии

Черният бъз засилва…

юни 06, 2014 0

Да се доверим на…

ное 13, 2012 0

Още от тази категория

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0

Защо черешите са…

юли 23, 2014
0