Необходима ли е годишната профилактика на климатика?

3
Добави коментар
klimatici10bg
klimatici10bg

Закупили сте си нов климатик или покупката предстой, а все още не сте убедени дали годишната профилактика е необходимост. Дали пък не е просто поредното ненужно нещо, за което трябва да платите?! Бъдете спокойни, ако профилкатиката действително е извършена и е в пълен обхват, то вие сте заплатили за нещо изключително полезно за вашия климатик. След профилактиката климатика ви ще работи по-добре, а е възможно да ви служи и по-дълго. Все пак за да сте сигурни дали си заслужава, попитайте предварително какво включва профилктиката, която ви предлагат от сервизната фирма. 

Препоръчаваме ви профилкатика на климатика да се извършва поне веднъж в годината, а за климатици монтирани в заведения или други търговски помещения дори веднъж месечно. По-честа профилактика се налага, когато климатика работи в по-запращена или замърсена среда. В този случай дори фитрите да се почистват редовно по топлообменника се образува повърхностен слой от прах и други замърсявания, който пречат на нормалната работа на климатика. 

Профилактиката задължително трябва да включва почистване на топлообменниците на вътрешното и външното тяло. За целта се използват специализирани препарати, които освен че почистват в дълбочина между ламелите и ароматизират климатика. 

Проверката на налягането с помощта на манометричен блок, не е лукс а абсолютна необходимост. Така може да бъде установен навреме пропуск на хладилен агент или друг по-сериозен проблем с климатика. 

Не е необходимо вътрешното тяло на климатика да бъде разглобявано при всяка профилактика, но при по сериозно замърсяване е желателно.

Свържете се с Климатици Варна за повече информация относно извършването на годишна профилактика на предлаганите климатици.