Кои са най-честите страхове на жените?

3
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Повечето жени имат страхове, които ги преследват цял живот

Страховете при жените могат да са толкова силни, че да се превърнат в обсебване или просто да вгорчат живота. 

Страх от изоставяне

Много жени имат такъв страх. Особено силен е при момичета, които не са били близки с бащите си или първото им гадже ги е зарязало. 

Истината е, че много жени, които имат стабилни и сериозни връзки, наистина се страхуват, че партньорът им ще ги изостави. В повечето случаи този страх е неоправдан.

Страх от лош имидж

Този страх преследва почти всяка дама. Той е най-силен в училището/университета/работата, защото там човек трябва да се доказва. 

Жените много се влияят от чуждото мнение и ако се окаже, че имат лоша репутация, това би било голям емоционален срив за тях. 

Всяка жена се страхува от това да не бъде сметната за лека или да не стане жертва на интриги.

Страх от неуспешни връзки

Според статистиката 50% от браковете завършват с развод. Тази статистика е стряскаща, но не можем да не отбележим страха на повечето жени от неуспешните връзки. 

Много дами се страхуват, че имат прекалено много неуспехи в любовта и сякаш привличат сами неприятностите.

Виж още: Как жената може да направи щастлив мъжа до себе си

Страх от сексуално насилие

Този страх до някъде е оправдан. Истината е, че една жена трудно би могла да се защити от нападение. 

Можете да носите спрей, който да ви помогне при самозащита, а също така да не минавате сами в опасни, тъмни и безлюдни зони.

Страх от старостта

Вероятно сега не си мислите за този страх, защото сте много млади. Но е доказано, че той се появява при жените на около 25. Дамите се страхуват от старостта, защото не искат да загубят чара и красотата си. 

Промените с годините в тялото на жената се отразяват много зле на самочувствието ѝ. Тя спира да се чувства толкова привлекателна и желана.

Страх от взимане на погрешно решение

Има решения в живота, които са важни, защото определят бъдещето ни. Пример за това е изборът на специалност в университета или изборът на сериозен партньор в живота. Много жени страдат от липса на увереност и се страхуват да не сгрешат. 

Истината е, че трябва да сте по-уверени и да слушате интуицията си. Важното е да осъзнаете, че няма правилни и грешни решения, защото днес сте щастливи по един начин, но след година, може да не сте.

Виж още: Какво премълчават жените в секса?

Източник: Тribali.info