Как да се грижим за косата през зимата

1
Добави коментар
ruslanasavova.popsav
ruslanasavova.popsav

Несъмнено всяка жена тайничко си мечтае да има здрава и бляскава коса. За съжаление обаче, студената зима е способна да осуети всички подобни планове.
През този сезон кожата на главата е склонна към изсушаване и загрубяване. А това неизменно води до пърхот, косопад, цъфнали краища и какво ли още не. Но като всеки друг проблем, този също има своето решение, пишат още от ezine.bg.       Кои са те?

1. Разумно миене

Много дами са превърнали миенето на косата в ежедневна рутина, което е огромна грешка. По-студените месеци изискват по-рядко използване на шампоан, за да могат естествените масла да достигнат от скалпа до връхчетата.

Този процес, разбира се, се забавя значително с настъпването на отрицателните температури. За предпочитане е почистващите продукти да не съдържат сулфати и силикони, тъй като това допълнително отнема от влагата на косата.

2. Балсам преди шампоана

Използването на хидратиращ продукт след измиване се е превърнало в задължителен ритуал за всяка жена. Професионалните фризьори съветват да правите тази процедура преди същинското миене.

Причината за това е, че колкото и да изплаквате, винаги има малко количество балсам, което полепва по косата. В следствие на това, гривата губи обем и кичурите се омазняват по-бързо.

3. Домашна грижа

Скъпите и луксозни продукти невинаги са най-доброто решение. Вместо да инвестирате големи суми, вижте какви ценни богатства се крият в кухненските ви шкафове. Сода бикарбонат може да ви е верен помощник в борбата срещу сухия скалп.

Единственото, което трябва да направите, е да втривате мултифункционалния продукт във влажна коса в продължение на няколко минути. Лимонът пък ще ви помогне да преборите досадния сърбеж, свързван най-често със сухота.

Макар да не мирише много приятно, ябълковият оцет може да свърши чудеса срещу пърхота. Имате нужда само от няколко капки, разтворени в топла вода, за да изплакнете гривата си след измиване.

 

източник: http://nie-jenite.bg/featured/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0/

бутони за споделяне