Анонимните ще преследват джихадистите от Ислямска държава и Ал Кайда

7
Добави коментар
android777
android777

След случилото се в Париж, членове на Анонимните от Белгия обявиха война на Ислямска държава и Ал Кайда.  В публикуваното в Youtube видео, те декларират, че ще отмъстят за убитите при нападението срещу френския сатиричен вестник „Шарли ебдо“ и няма да позволят потъпкването на свободата на словото и демокрацията в Европа.

Цел на операцията ще бъдат сайтовете на ислямистите, както и техните профили в социалните мрежи. Хакерите заплашват, че ще проследят всяка дейност на ислямистите в Интернет и ще я блокират.

Нещо повече те казват: „Членовете на Анонимните от цялата планета решиха да ви обявим война, терористи. Ние ще ви проследим, ще намерим всеки от вас и ще ви убием. Позволихте си да убивате невинни хора и ние ще отмъстим за тях.“

Маскираният член на организацията завършва с традиционното:
„Ние сме Анонимните. Ние сме Легион. Ние не забравяме. Ние не прощаваме. Страхувайте се от нас, Ислямска държава и Ал Кайда. Ще ви отмъстим.“

Вчера хакер, който твърди, че е французин от алжирски произход е свалил сайтовете на няколко града около Париж и на тяхно място се е появявало знамето на Ислямска държава и текста „Смърт за Франция ! Смърт за Шарли !“. Може би това е разгневило допълнително членовете на Анонимните в Белгия.  Най-вероятно разкриването му ще е първата цел на организацията.