Най-глупавите престъпления в САЩ. Част 5

11
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

Да си престъпник не е лесно, особено ако си изключително глупав.

Млад мъж от Сан Франциско влязъл в клон на Bank of America с намерение да го обере. Седнал на една от пейките и на бланка на банката, с множество правописни грешки, написал: “Това е обир, сложете всички пари в тази торба.” Наредил се на опашката и зачакал. Изведнъж обаче изпитал силно притеснение, че някой може би го е видял, докато пише бележката и взел категоричното решение да смени банката. Излязъл от Bank of America, пресякъл улицата и влязъл в Wells Fargo. Наредил се на опашката и когато дошъл неговият ред, подал бележката на касиерката. Тя първо се възмутила на правописните грешки, след което спокойно му обяснила, че не може да изпълни желанието му, тъй като то е написано върху бланка на Bank of America. Предложила му и две опции – или да напише нова бележка на бланка на Wells Fargo, или да се върне в Bank of America. Разочарован крадецът излязъл от офиса и се върнал обратно в Bank of America. През това време касиерката се обадила в полицията и на опашката в банката “обирджията” бил арестуван.

Моторист бил засечен от радар за превишена скорост. Скоро след това получил глоба по пощата на стойност 50 долара, а квитанцията била придружена със снимка на нарушението. Вместо да плати наказанието си обаче, той върнал в отговор до полицейското управление снимка на 50-доларова банкнота. На следващата седмица получил ново писмо от полицията. В плика имало… снимка на белезници. Още на следващия ден мотористът платил глобата си.

По време на дело за притежание за наркотици в Понтак, Мичиган, подсъдимият Кристофър Янсел, твърдял, че арестът му е невалиден, защото е претърсен без заповед. Прокурорът обаче го контрирал, че заповед не е нужна, тъй като издутината на якето му изглеждала така, сякаш той носи огнестрелно оръжие. “Глупости”, възразил обвиняемият. И тъй като Кристофър бил със същото яке, като в деня на ареста, той го свалил и го подал на съдията. Правозащитникът го поел, опипал подутината, бръкнал в джоба и вътре намерил… пакетче кокаин. Смял се толкова силно, че се наложило да вземат 5 минути прекъсване, за да успее да се съвземе.

 

В Оклахома сити Денис Нютън бил в съда по обвинение във въоръжен грабеж на магазин. Всичко вървяло добре, докато управителят на магазина не започнал да дава показания срещу него. Изведнъж Денис скочил от мястото си и се разкрещял “трябваше да ти пръсна главата”. Секунди по-късно, осъзнавайки собствената си глупост, той добавил “ако бях извършил обира”, но вече било твърде късно. На журито отнело 20 минути да го осъди на максималната 30-годишна присъда.