Ако кметът на Пазарджик е престъпник, престъпна ли е коалицията РБ-ДПС-ГЕРБ, която стои зад избирането му?

13
Добави коментар
Hashtag-bg
Hashtag-bg

13
Януари
2015 11:23

Публикуваме коментар на активиста на „БСП лява България“ Боян Балев от Фейсбук*.

От телевизора тази сутрин Атанас Атанасов използва убийството в Пазарджик, за да обвини кмета на града в корупция. Тъй като е модерно да говорим за свободата на словото и атентатите срещу нея, смятам за особено важни няколко въпроса, които водещите пропуснаха да му зададат:

1. Ако кметът на Пазарджик е такъв престъпник, защо е избиран два пъти с подкрепата на повечето, ако не и всички партии от Реформаторския блок? 2. Ако кметът на Пазарджик е такъв престъпник, защо всички общини с десни кметове го подкрепиха за шеф на сдружението на общините? 3. Ако кметът на Пазарджик е такъв престъпник, защо беше толкова важно около кандидатурата му за шеф на сдружението на общините реформаторите да се обединяват с ГЕРБ и ДПС? 4. Ако кметът на Пазарджик е престъпник, престъпна ли е коалицията РБ-ДПС-ГЕРБ, която стои зад избирането му?

Когато в българските телевизии започнат да се задават наистина важните въпроси, тогава зрителите може да стигнат до наистина важните отговори и има шанс България да не се управлява от хора, които трупат милиарди нови дългове и увеличават броя на безработните с 300-400 хиляди на мандат.

________________________________________________________________________________

* ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).