Кои ресторанти в САЩ предлагат най-скъпите дегустационни менюта?

27
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

Кои ресторанти в САЩ предлагат най-скъпите дегустационни менюта?

Дегустационните менюта предоставят по-особена, по-пълноценна и по-предизвикателна наслада на гастрономите. Селекцията и приготвянето на специалитетите в тях дават поле за изява на уменията на звездните готвачи по света. Кои ресторанти в САЩ оцениха най-високо (в парично изражение) своите менюта през 2014 година, разказва екипът на „Ресторанти Варна“.

Ресторант „Per Se“ – Ню Йорк

Разположен в Ню Йорк, ресторант „Per Se“ впечатлява гастрономите в ресторантите на Варна и по света с изисканата си френска кухня с американско влияние. Главният готвач на емблематичното заведение е Томас Келър, получил редица отличия, сред които награди от James Beard, звезди Мишлен и признание от Почетния легион.  Критик от New York Times определя „Per Se“ като „най-интересният и възхитителен ресторант в града“. Затова не е чудно, че фиксираната цена за дегустационното му меню е 295$ на човек. В него не е включено вино, но пък се състои от най-малко девет степени.

„Masa“, Ню Йорк и ресторантите на Варна

Друг нюйоркски ресторант – „Masa“ – е разположен съвсем близо до „Per Se“ и определено се конкурира с дегустационното му меню.  Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ отбелязва, че този суши ресторант предлага прекрасно меню за… 450$ на човек. То включва прясна риба от Япония, Кобе говеждо и вносни трюфели.

Ресторант „Next“, Чикаго

Разположеният във „ветровития град“ този забележителен ресторант предлага нов модел в света на гурме кухнята. Колкото и предизвикателно да звучи за екипите на добрите заведения във Варна,  „Next“ не приема резервации, капацитетът му е едва 62 места и няма телефонен номер. Затова може би не е учудващо, че в момента, в който се пуснат билети за продажба чрез официалния уебсайт, те бива изкупени. Цените за меню варират от 130$ за късна вечеря в сряда до 220$ в събота. Често билети за вечеря се препродават и някои кулинарни ентусиасти са готови да заплатят за тях удивителни суми, достигащи до 3000$.

„Guy Savoy“, Лас Вегас и ресторантите на Варна

Емблематичният гурме ресторант „Guy Savoy“ е разположен в меката на хазарта и нестихващите забавления – Лас Вегас. Подобно на някои добри ресторанти във Варна, посетителите могат да избират между а-ла-карт и дегустационно меню.  Но второто определено заслужава нужното внимание! Менюто „Иновационно вдъхновение“ коства 348$, а „Престиж на черни трюфели“ – 420$ на човек. За тази цена гастрономите се наслаждават на вечни деликатеси като черни трюфели, хайвер и фоа гра.

Ресторант „Le Bernardin“, Ню Йорк

Ако сте любител на морските дарове, дегустационните менюта на „Le Bernardin“ истински ще Ви впечатлят! Поставяме ги в множествено число, тъй като екипът на ресторанта предлага на гостите си няколко опции, вариращи между 155 и 336$. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ споделя няколко типични за „Le Bernardin“ ястия: стриди Босолей, лазаня с омар, сандвич с ряпа и гъши дроб.

А Вие любители ли сте на кулинарните приключения в ресторантите на Варна? Насладете се на дегустационните менюта на местните гурме „храмове“!