Златка Димитрова: Не подкрепям лошотията у хората

2
Добави коментар
br1
br1

Плеймейтката Златка Димитрова даде интервю за petel.bg, малко след като пожела на колегите от вестник “Всеки ден“ участта на на френското издание „Шарли Ебдо“.  Пред медията Златка твърди, че е против насилието и новината за атентата я е потресла, съжалява за случилото се и не мисли, че убийството е начин да отмъстиш… Е, само преди дни Златка бе на друго мнение – повече прочетете ТУК!

А ето и въпросното интервю:

– Стотици са хората, които имат нужда от финансова помощ за лечение. Как избираш чия кауза да подкрепиш?
– За съжаление хората, които се нуждаят от помощ са все повече и повече. Много е трудно сред всички да избереш няколко върху, които да се съсредоточиш и помагаш. Нямам точен критерий, по който да ги избирам. Просто решавам и го правя. За мен няма значение възрастовата граница, а повечето каузи имат вече кампании, които се подкрепят от други хора, но повечето кампании ги споделям на стената си във фен страницата си, за да се видят от повече хора и който с каквото може да помогне.

– Прави ли ти впечатление, че дарителите предпочитат да останат често анонимни? Според теб защо това е така?
– Радостното, което констатирах последните месеци и година е, че дарителите малко са се увеличили. Дали искат да останат анонимни или не, е техен избор. А защо искат – предполагам, защото хората започват да се бъркат от къде сега имат тези пари и вместо да се съсредоточи върху каузата, се започва един дебат от къде са придобити. Това е типично по български, да се гледа в чуждата паница и да се хули! Тази черта от нрава на народа ни не я харесвам. Аз бих искала дарителите да не остават анонимни, а да се знае. Нека българинът се научи да помага, дори и с малко!

– Злати, въпреки че ти се посвети на благотворителност често ставаш обект на негативни коментари. Мислиш ли, че българите са по-скоро злонамерени?
– Преди време много се ядосвах на думите и упреците! Сега сякаш затихнаха, малко са тези, които ще кажат нещо по мой адрес. Знам, че не мога да се харесам на всички и не ги виня, нито връщам на обидата с обида, просто не комуникирам и така.

– Как ще коментираш последните събития в Париж? Възприемаш ли се, като Шарли?
– Мога да кажа, че съм човек със социална насоченост и винаги гледам новините, които в последните няколко години са много тъжни. Изпълнени с лоши новини и малко са тези, които ни карат да се усмихнем, но това е реалността. Не знам дали съм точният човек, който може да коментира случилото се във Франция, но наистина съжалявам за случилото се и не мисля, че убийството е начин да отмъстиш. Аз съм против насилието и тази новина ме потресе. Как така влизаш и отнемаш човешки живот?! Но всички хора сме различни! За мен това няма нищо общо с вярата! По-скоро това са „болни“ хора! Аз съм вярващ човек и не мисля, че исляма може да те учи на това – да убиваш.

– Смяташ ли, че религията е неприкосновена и възможно ли е да бъде обект на шеги?
– Разбира се, че всяка религия е неприкосновена и не трябва да се шегуваме, но баща ми (лека му пръст) ме е учил, че има кой да раздава правосъдие и наказания. Знам, че има такава сила. Ако не на тях, то на рода по-натам се връща всичко. За това пак казвам, убийството не е решение!

– Подкрепяш ли идеята, спешните медици да не обслужват циганските махали?
– Не подкрепям лошотията у хората! И сред ромите има ЧОВЕЦИ. Нека не бъде поставен така въпросът. А по-скоро дали не трябва тези хора да ги наказват и да бъдат арестувани. Тук в България за съжаление има избирателна активност дори в престъпната част. Трябва да имаме законите на Германия сурови и еднакви за всички.

– Мислиш ли, че подобна законова норма би довела до вътрешни конфликти в страната?
– Ами може би да, защото тук в България, както казах по-горе не са свикнали на ред и законност. Не знам някога дали ще има такава! Съмнявам се! Няма кой да я направи.

– Ти си част от светския елит в страната. Отъждествяваш ли се, като личност, която би могла да бъде последвана и смяташ ли, че вече си достигнала върха в развитието си след участието в Биг брадър?
– Не знам дали съм точният модел за подражание, но смея да кажа, че съм човек, който обича промените и това да продължавам нагоре и напред. Да се усъвършенствам и да се уча, колкото е необходимо. Аз се промених с годините. Ситуациите ни променят, времето ни променя, а с това и нашите цели и стремежи. Мога да кажа, че съм от хората, които не се задоволяват с малко и че съм може би най-големия самокритик. Да, Биг Брадър изигра много важна роля преди последните 2 години.

– Какво би променила в себе си?
– Не знам какво бих променила! Може би нищо засега… харесвам се такава, каквато съм. Не обичам да се променям заради някого или заради дадената ситуация. Искам хората да ме приемат такава, каквато съм.