Виж темата – Къде и как да почивате

1
Добави коментар
ivo94
ivo94

Къде и как да се отпуснете? Не е далеч новия туристически сезон, което означава, че много от нас вече са започнали да мислят за това къде да отидат за бронзов тен или за нови преживявания. Разбира се, много от нас, както винаги избират любимата си Турция и за първото и за второто. Малко информация за курортите би улеснила избора.

Кушадасъ Тези, които се замислят дали да предпочетат плажа или разглеждане на забележителности; как да плуват в морето, но да не изгарят от горещото слънце; как да бъдат в модерен хотел, но да избегнат шумните тълпи – могат спокойно да отидат на почивка в Кушадасъ. В Кушадасъ няма таква жега както в другите курорти. Самият климат е сух, с морски бриз. Сезонът тук е сравнително кратък – от края на май до края на септември. Морето е невероятно чисто и в подводния свят е доста интересно.

Дидим Между Бодрум и Кушадасъ е курорта Дидим. Освен хотелите и плажовете, най-интересното тук е известния храм на Аполон, един от гигантски храмове на древността, който има невероятни бюстове на Зевс, Аполон, Лето и Артемида, мрамор светилище, различни барелефи с ръководителите на бикове, грифони и медузи. Заливът Gulluk, на брега на които изпъква Дидим, нарязан на малки заливчета и на 5 км южно от града е много популярния плаж Алтънкум, което в превод означава „Златни пясъци“. На брега има хотели, заобиколени от барове, дискотеки и рибни ресторанти. Близки места за екскурзии са град Ефес, където къщата и гроба на Дева Мария, Храма на Артемида, музея за историята на турските бани. През лятото има дневни фериботи до Бодрум.

Бодрум Бодрум – най-западния от турските курорти не само като географско положение, но и по дух. Бодрум е привлекателен не само със своя стил, но и с климата. Жегата не се усеща така благодарение на морския бриз. Самият Бодрум е разположен в естествен залив. Морето е топло и спокойно.

Мармарис Забавлението никога не е твърде много – на този принцип живее курорта Мармарис. Стилът на местната останалата част се формира под влиянието на британците, французите и датчаните, за които системата „All Inclusive“ – лукс, частна територия на хотела и звездите по фасадата са само допълнителна тежест върху портфейла. В крайна сметка най-важни са нещата – активна комуникация, среща с нови хора, постоянно движение, усещане за жизненост. Дори когато се върнете у дома и затворите очи чувате отново празничния шум на Мармарис. Туристите, които предпочитат по-спокойна семейна почивка, трябва да обърнат внимание на прекрасното предградие на Мармарис – Ичмелер. Това е истинско ваканционно селище – с малки къщи, които са покрити с цветя, градини, в близост до красивите пясъчни плажове и топло море. Там са хотелите, работещи на „ол инклузив“ за семейно-ориентирана аудитория. Освен това, на 20 км от Мармарис се намира Turunc Bay. Тук хотелите са непретенциозни, но красотата на затворената синя лагуна, чистотата на морето, прекрасната плажна ивица ще очарова и най-прозаичния турист.

Анталия Анталийския бряг е станал толкова близък за руските туристи, че той дори шеговито го наричат „турска къщичка.“ Самата Анталия е голям модерен град с два милиона жители, бизнес и търговски център на брега, с отлично ултрамодерно летище. Веселата отворена Анталия винаги е привличала хората с жив характер, с възможност да извлекат максимум удоволствие от почивката. Мекият микроклимат на затворения залив на Анталия, спокойното и светло синьо море ще направят ваканцията Ви страхотна.

Това е един много бегъл щрих на популярните у нас турски курорти. Който и курорт да изберете, няма да съжалявате.