Веселка Крачунова и VHK Fashion на седмицата на модата в Лас Вегас » Моден свят

8
Добави коментар
svetla58
svetla58

В разгара на модния сезон от 16 до 20 февруари се провежда седмицата на модата в Лас Вегас– градът, който никога не спи и винаги е на мода. Предстоящото шесто издание на седмицата на модата Лас Вегас 2015 (Fashion Week Las Vegas/FWLV) е различно с това, че в него ще участва и български дизайнер. За първи път в историята на това събитие е одобрен и включен наш роден дизайнер и това е Веселка Крачунова, която напоследък успешно се налага на модната сцена.

Тя ще представи своята модна къща VHK Fashion by Veselka Krachunova със самостоятелно ревю в рамките на дефилетата по време на седмицата на модата и с моден щанд по време на изложението.

Модното събитие от международен ранг среща купувачи, модни критици и журналисти от цял свят. Участват дизайнери от: Великобритания, Испания, Дубай, Австралия, Южна Африка, Мексико, Турция Гърция и много други. Сред участниците са известни имена като Roy Castillo, Saucy Rose, Aerithe by Charlene Chen, Peakfine by Robert Pointer, Ratherant by Rebeca Brandy, Lindsy Lou, F.Wilson Fashion by Fritz&Yohan, VHK Fashion by Veselka Krachunova и още много други.

Всеки ден от седмицата на модата в Лас Вегас е посветен на различни модни течения и съответно дизайнерските ревюта се подбират и насочват по тематика и стил на дрехите:

16 февруари (понеделник) – RTW Men’s and Women’s collections
17  февруари (вторник) – Swim and Resort Wear night
18 февруари (сряда) – Urban Street Luxury Wear Collections
19 февруари (четвъртък) – Men’s and Women’s Ready to wear Collections
20 февруари (петък) – Red Carpet / Evening Couture

Модното събитие ще започне с парти по случай откриването и ще завърши с гала вечеря. До последно местата на провеждането им се пази в тайна и е изненада, в която са посветени само избраните и поканени да присъстват.

Колекцията, която е подготвила Веселка Крачунова, включва тоалети за четири сезона и дава ярка представа за трите основни линии на бранда VHK Fashion – Casual, Lady и Traveller. Класическият и неподражаем стил на дизайнерката я определя и като една от последователките на новото и популярно сред богатите модно течение „нормкор“. Голяма част от новите модни предложения в линията Casual by VHK Fashion е с препратки към този все по-търсен и налаган стил на облекло и материята деним предразполага към това. Модата, която Веселка Крачунова ще покаже в Лас Вегас е уникално съчетание между класика и винтидж, елегантност и модернизъм, нормкор и бизнес, тийн стрийт и изчистени линии. По отношение на аксесоарите дизайнерката се доверява на българската марка очила KWIAT с доказано качество, модерен дизайн и усет към модата.

В рамките на събитието всеки дизайнер получава екип от професионалисти, който се грижи за него и включва: организатор, фризьор, гримьор и асистенти. За манекените, които дефилират по време на шоуто, се грижи една от най-големите модни агенции на Западното крайбрежие – Envy Model Management. Всички, избрани да участват преминават стриктен кастинг и представянето им по време на седмицата на модата се оценява всеки ден от специално жури.

Значимото модно събитие ще се излъчва от всички американски модни канали и някои от най-известните европейски такива като Fashion TV.

Дизайнерката Веселка Крачунова, която е автор и водещ на лайфстайл рубриката „Дрескод с Веселка Крачунова“ по Канал 3, ще прави директни излъчвания от Лас Вегас за телевизия Канал 3 и ще запише филм за самото събитие. Тя ще има възможност и да вземе интервюта от някои световни знаменитости, които ще присъстват в Лас Вегас.

За ревюто на българската дизайнерка в САЩ са поканени и редица ВИП гости, сред които: българският посланик, консули, дясната ръка на Гл. Секретар на ООН – г-жа Симона Петрова, кметът на Лос Анжелис и кметът на Лас Вегас, както и близки приятели на дизайнерката, които живеят в САЩ.

Екипът на VHK Fashion и работи усилено върху подготовката за едно успешно и запомнящо се представяне не само на дизайнерката Веселка Крачунова, но и на България по време на Седмица на модата Лас Вегас 2015.