Уроци по стил от Одри Хепбърн

13
Добави коментар
Laverdad
Laverdad

Одри Хепбърн е една от вечните икони на Холивуд. Но освен актриса с неподражаем талант, превърнал се в категорично мерило за всяко следващо поколение артисти, Одри Хепбърн винаги е била възприемана като образец за стил – във филмите си, сред обществото, в сърцата на почитателите си. Как е успяла? Ето няколко безценни урока по стил, с които вие самите да се въплътите в ролята на Одри Хепбърн.

Одри Хепбърн вярвала, че най-щастливите момичета са най-красивите и може би именно тази идеология допринасяла за чара и цялостното й излъчване. Като професионална балерина, нейната грация в танца се пренася съвсем естествено и извън него – в стойката, маниерите, стила. Така визията й става синоним за женственост, изтънченост и класа, а образът й – емблематичен. Ето какво можете да взаимствате от него.

1. Акцентирайте върху предимствата си

Добре известна с тънката си талия, Одри Хепбърн почти винаги залагала на дълги поли, защото подчертавали фигурата й. Без значение дали вие също харесвате най-много талията си или друга част от тялото (краката, раменете, бюста…), подборът на перфектната дреха е от съществено значение, за да постигнете желания ефект. Затова подбирайте прецизно дрехите, още в пробната.

2. Ниските обувки са великолепни

Често виждана да носи ниски обувки, Одри Хепбърн е отличното доказателство, че не е нужно една жена да „се извисява до небесата, за да изглежда зашеметяващо и шик. Освен това позволява на краката, стъпалата, ханша и гърба си да ликуват от лекота и комфорт. Затова следващия път, когато посегнете към любимите си обувки на висок тoк се замислете. След като Одри Хепбърн казва, че ниските обувки са великолепни, значи са такива.

3. Винаги изглеждайте стилно при лошо време…

„Не ми е нужна спалня, за да докажа своята женственост. Мога да бъда също толкова сексапилна, берейки ябълки от дърво или стоейки под дъжда“, казва Одри Хепбърн. И наистина, с перфектния си и шикозен външен вид, тя наложи отличителна и модерна визия за всякакви климатични условия и за всеки повод. Доказва го ролята й в емблематичния за кариерата й филм „Закуска в Тифани“, когато изглежда страхотно именно под проливния дъжд само с един семпъл тренчкот и шал на главата. А дали това не е повод да включите в гардероба си такива и вие?

4. … и при хубаво време….

Подобно на Джаки Онасис, Одри Хепбърн почти не се разделяла с големите слънчеви очила, които се превръщат в емблематични за визията й, придавайки й допълнителна елегантност и категорично модно присъствие. Освен това тя винаги включвала колан в тоалета си, вярвайки че може да придаде неповторим сексапил на извивките на тялото, и шапка, която да предпазва лицето й.

5. Перлите никога не излизат от мода

Известна със своите дръзки, но женствени аксесоари, Одри Хепбърн не се страхувала да експериментира с детайлите във визията си, включително добавяйки категорични акценти като тиари и перли. Защото твърдо вярвала, че всяка жена трябва да бъде третирана като принцеса. И не можете да не се съгласите каква елегантност, зрялост и класа прибавят те към всеки тоалет. Особено ако е семпъл и внимателно подбран.

Стилът и елегантността на Одри Хепбърн са емблема, предавана във времето, утвърдила се в различните култури и усвоена от дами с всякакви пропорции на фигурата. Едновременно семпъл и обединяващ основните закони в модата, той е приложим за всеки гардероб и винаги вдъхновяващ.

Фокусирайки се върху един цвят в облеклото си – най-често черно, бяло или бежаво, а понякога и розово, именно тя налага основните дрехи, които всяка жена трябва да има: Малка черна рокля, бяла риза с копчета, ниски обувки, но и чифт с тънки токчета, поло/полуполо/едноцветна тениска, класически джинси/панталон на цветни щампи/панталон или пола стесняващи се по крака, костюм по мярка, аксесоари и семпли бижута, тренчкот. Имате ли ги в гардероба си? Ако не, може би от тук трябва да започнете!