Холивудски ефекти в клипа на Б.Т.Р. с Мариана Попова

2
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

„Несбъдване“ е заснет в стила и мащаба на филмовите суперпродукции

Епичен филмов разказ за несбъдната, вечна любов – това не е анонс за поредната сълзлива драма, която идва в кината, а кратко описание на новия клип, който „Б.Т.Р.“ и Мариана Попова са заснели към съвместната си песен – баладата „Несбъдване“.

Режисьор на видеото, което е най-мащабният проект на групата досега, е Петър Петров, оператор – Александър Кърцов, а постпродукцията е дело на „Бубу студио“.

Действието се развива на фона на сюрреалистичен пейзаж и природни стихии, генерирани по компютърен път. Това отнело на студиото над 1000 часа труд в продължение на половин година.

Всъщност Петър и Александър са специалисти в създаването на видеоефекти и компютърна анимация, а клипът на „Несбъдване“ е създаден по алгоритъма на филми от типа на „Хобит“ и „300“.

Именно оттук дошъл и големият мащаб на продукцията. По реализирането на клипа са работили 80 души, в това число снимачният екип и специалистите, ангажирани с постпродукцията.

Китаристът Славчо Николов е автор на музиката, текста и оркестрацията на песента, продуцирана от самата група. Парчето от новия им албум „Защо“ прозвуча още на юбилейния концерт по случай 20 години на сцената – през юни м.г. в зала „Универсиада“.