Алое вера – еликсир за здраве и младост

7
Добави коментар
markcomm
markcomm

Детайли

Категория: Здрави

Автор: Виолета Манолова, списание Палитра стил – PalitraStyle.com

Алое вера (Aloe Vera Barbadensis) е тропическо растение. Отглежда се в специални ферми в Мексико, Бангладеш, Куба, Доминиканска република, Джамайка, Китай, Индия, Кения, Танзания, Южна Африка, Австралия и САЩ. Листата му са зелени, дебели и сочни. То е едно от растенията, определяни като чудодейни за здравето и красотата на хората.

Гел от Алое вера Най-скъпоценната част от растението Алое вера за лекарствени и здравни цели е гелът, който се намира в сърцевината на листата. Гелът е най-чистата форма на алое продукт и е с максимално близки свойства до тези на живото растение. Приготвя се в индустриални условия като отрязаните листа на растението се раздират от специални резци и сокът им се събира в специализирани вани. Следва шоково охлаждане и бутилиране.

Състав на Алое вера Растението Алое вера съдържа аминокиселини, осем от които незаменими. Мощен източник е на витаминиА, В1, В2, В6, В12, С и Е, фолиева киселина и никотинамид.  Съдържа още  макроелементите калций, натрий, желязо, калий, хром, магнезий, манган, мед и цинк.

Лечебни свойства на Алое вера Чудодейното растение Алое вера има доказано имуномодулиращо, антиоксидантно, отивовъзпалително, противоалергично, антибактериално, болкоуспокояващо, регенеративно и противотуморно действие. Подобрява храносмилателната и отделителната системи. Повлиява положително подвижността на ставите и мускулите. Алое вера е особено благоприятено при хора с различни кожни проблеми.

Алое вера лекува Алое вера се препоръчва при: срив на имунната система, алергии, екземи, дерматити, акне, херпес симплекс, стомашни проблеми, диабет, атеросклероза, отпадналост, проблемна кожа, повишен холестерол, рани, контузии, болки в мускули и сухожилия, възпаления на дихателните пътища, болки и шум в ушите, хемороиди, бактериални и вирусни инфекции.

Алое вера и бременност Приемът на Алое вера горещо се препоръчва на жени във фертилна възраст, тъй като действа благоприятно на способността за забременяване.

Алое вера за красотата Алое вера е незаменим помощник в грижата за красотата на кожата.  След като се абсорбира в кожата, растението стимулира фибробластните клетки и тяхната бърза регенерация. Това са клетките, които произвеждат колаген и еластин в кожата, така че се получава отличен подмладяващ и оздравителен ефект. Кожата се хидратира и стяга.

Още по темата: