Здравословно отслабване

13
Добави коментар
theones
theones

Здравословно отслабване

яну 12, 2015
Отслабване

0

Ако сте решили да отслабвате, правете го здравословно. Как да стане това? Не е никак сложно, просто трябва да подходите по-отговорно към задачата.

На първо време, вземете лист хартия и напишете какво сте яли през последните няколко дни. Сами ще си дадете сметка, на каква храна налитате, по кое време я консумирате и какви вещества приемате чрез нея.

Каква храна предпочитате, според редовете написани на белия лист – по-мазна и калорична или по-здравословна, повече сладко или солено, течно или не? Какъвто и да е резултатът, имайте предвид следните няколко неща:

Приемът на мазнини трябва да се ограничи. Вместо пържена храна, яжте варена или приготвена на скара.

Трябва да се ядат повече плодове и зеленчуци. Знаем, че тази тема е банална, но това е факт – за здраве и стройна фигура, трябва да се хапват повече дарове от природата. Консумирайте плодовете и зеленчуцитсе е под всякаква форма – салати, фрешове и т.н.

Хранете се според физическата Ви активност през деня. Не приемайте повече калории чрез храната, отколкото може да изгорите през деня. Вероятно, в началото ще е малко трудно, постоянно да следите надписите по етикетите за съдържанието на храната, но ще свикнете. За да започне тялото да гори от собствените си складирани мазнини, то трябва да получава по-малко такива, през деня. Ако ядете мазна храна и се движите малко, неизразходваната енергия, ще започне да се трупа като запас, под формата на мазнини.

Пийте повече течности. Само чрез тях, перисталтиката ще действа нормално и адекватно. Навременното изхвърляне на отпадните вещества е от изключително голямо значение за здравето и теглото. От огромно значение е какви течности ще приемате и кога. Каквото и да пиете, пийте го преди хранене, но не и по време. Забравете за газираните напитки и соковете от магазините. Те са пълни с големи дози захар, подсладители и консерванти, иначе как биха били годни за консумиране, толкова дълго време.

Сведете до минимум консумирането на захар, чрез храната. Забравете за сладкишите, вафлите, кексовете и другите им подобни. Всички те по никакъв начин не помагат на тялото да поддържа нормални килограми, даже не помагат и за неговото здравословно състояние. Снабдявайте тялото със захар, само и единствено, чрез плодовете.

Движете се много! Потете се чрез физическа активност, не само за да отслабвате, но и за да задействате процеса по детоксикиране на организма. Не бъдете мързеливи и не отлагайте упражненията за утре. Стройната фигура няма да дойде отгоре, тя трябва да бъде постигната и за нея да полагат ежедневни грижи!

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 8.0/10 (2 votes cast)

Здравословно отслабване, 8.0 out of 10 based on 2 ratings

tweet

Мед, лимони, орехи и канела за здраве и тонус

Свързани статии

Щадете организма си…

ное 26, 2014 0

Веднъж диета, после…

ное 25, 2014 0

Кафето води до…

ное 22, 2014 0

Още от тази категория

Негативните емоции …

ное 07, 2013
0

Намалете обиколката…

окт 21, 2013
0

Да свалим няколко…

мар 14, 2013
0