Фирмена идентичност

1
Добави коментар
onewebstudio
onewebstudio

Фирмена идентичност

 

Ако искате вашата фирма да бъде една от водещите на пазара, вие не само трябва да привличате клиенти, но и да задържате такива. Това, което отличава една фирма от друга подобна в бранша, е нейната фирмена идентичност.

 

Какво е фирмена идентичност?

 

Фирмената идентичност е нещото, което отличава вашия бизнес от конкуренцията. Това са елементите, които правят вашата компания, продукти и услуги разпознаваеми сред клиентите. Индивидуалността, която отразява фирмената идентичност, е определящият фактор за имиджа и репутацията на вашия бизнес. Идеята при изграждането на фирмена идентичност е създаването на солиден фирмен бранд, на който клиентите вярват и се доверяват. На световно ниво примери за добре изградена фирмена идентичност са компании като: Amazon, Microsoft, Apple, Ebay, Coca- Cola, BMW, Twitter, Facebook, дори Google.

 

На българският пазар такива фирми са например: Нестле България, ОЛХ,  Виваком, М-тел, Теленор и много други.

 

Най-важната роля на корпоративната идентичност е създаването на по-добра и качествена комуникация било то със сегашни или бъдещи клиенти.

 

Основни елементи

 

Съществуват няколко основни елемента, които изграждат фирмената идентичност.

 

– Фирмено лого – това е една от задължителните и най-важни характерни черти на бизнеса ви. Логото говори много за фирмата и бизнеса ви и е много важно да бъде правилно подбрано и изградено от професионален дизайнер. В днешно време е достатъчно само да видите фирмения знак на някоя известна компания и веднага може да я разпознаете. Примери могат да бъдат логото на Адидас, Найки, Ауди, Фолксваген, Apple…Ето затова логото играе толкова ключова роля, защото вашият бизнес може да стане разпознаваем само с един знак.

 

– Фирмен уеб сайт – ако искате да имате успех и клиенти, в днешно време е належащо фирмата ви да има и онлайн присъствие, а това означава да имате професионално изграден уеб сайт. Уеб сайтът е лицето на бизнеса ви, вашия виртуален офис. В съвременния бизнес свят все повече компании залагат на уеб сайта като основно средство за придобиване на нови клиенти. Не пренебрегвайте това стратегическо оръжие, защото то може да се окаже най-добрата инвестиция, която някога сте правили за вашия бизнес.

 

– Визитка – друг важен елемент на фирмената идентичност е визитката. Тя представя не само фирмата ви, но и вас като субект. Във визитката се съдържа информация като: име и лого на фирмата, адрес, предлагани услуги или продукти, контактна информация (уеб сайт, телефон, имейл…). Повече за визитката и нейната роля в бизнеса можете да прочетете тук.

 

– Други елементи, които изграждат вашата фирмена идентичност са: фирмена бланка, пликове, папки, брошури, каталози, покани, картички, тефтери, опаковки, етикети. Дори различни сувенири като: химикалки, чаши, ключодържатели, запалки, бележници, календари с логото на вашата фирма…Всички те са неделима част от корпоративната идентичност на всеки бизнес. Техният дизайн и посланието, което отправят, говори много. Не ги пренебрегвайте!

 

Това са основните елементи, върху които трябва да се съсредоточите при изграждането на вашия фирмен бранд. Запомнете, че първото впечатление е от изключителна важност и е ваша задача да направите възможно най-добро първо впечатление.

 

Ние от рекламна агенция „Уан Уеб Студио” се гордеем с уникалните и професионални дизайни, които правим за нашите клиенти. Изключително много насочваме вниманието си към посланието, което отправят вашите рекламни материали. Ние винаги работим докато клиента е 100% доволен от крайния резултат. Всяка стъпка от изграждането на дизайна, от началото до неговия завършек, винаги се координира с клиента, така че той да е максимално доволен от създадения дизайн, преди отпечатването на рекламните материали.

 

Очакваме вашите въпроси и коментари на нашата страница Контакти.