Хората, които са способни на предателство, успяват в политиката

4
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Хората, които са способни на предателство, успяват в политиката

Mari
30 януари 2015

Политиката е арена на всякакви страсти, но най-често там се случват изневери и предателство

 

Хората, които са способни на предателство, успяват в политиката

Ново проучване показва, че хората, които умеят да лъжат и не се притесняват да мамят или да предават близките си, са най-подходящи за политическа кариера. Според психолога Луси Редфорд, тези хора живеят с усещането, че те не могат да бъдат измамни, нито пък е възможно някой да ги предаде. Освен това, тези хора не чувствали никаква вина. Дори и когато лъжат и мамят, те се надяват и дори вярват, че ще им се размине. Колкото и странно да звучи, подобна психологическа характеристика имат и политиците.

Изследователите оценили данни от 1000 души, които по една или друга причина са изменили на своите партньори. 235 от тях са работили в политиката, или са се занимавали с политика. Това са ръководители на държавни агенции, членове на парламента, местни депутати и висши държавни служители. От другите професии имало средно по 110 предатели.

Клари Пейдж, която е собственик на сайт за запознанства между хора, които са женени, казва, че услугите на сайта често се използват от политически фигури. Това не е изненадващо, тъй като браковете на политиците често се разпадат, например семейството на бившия президент на САЩ Бил Клинтън и съпругата му Хилъри. Има достатъчно примери за изневери от страна на политиците, например Силвио Берлускони или пък бившият вицепремиер на Великобритания Джон Прескот.

Болиме.нет препоръчва и: