Innvelo – немска електрическа триколка с футуристичен вид – развива до 100 км/ч

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

от GreenTech.bg на 02/02/2015

2015 се очертава като годината на електрическите градски превозни средства с три колела. Ето, че на път към пазара е още един претендент за любовта на потребителя с еко-съзнание: Innvelo е предназначен за бързо градско придвижване до работа и предпочитаните места в центъра.

След три години на разработване излезе първият прототип на Innvelo, градски триколесен електромобил, проектиран от Form & Drang.

Още веднъж всичко е базирано на шаси, което позволява да се предложат три варианта на превозното средство – търговско, работно и състезателно.

Вложените в проекта средства са солидни – около 2,1 милиона евро. Наред с техническите спецификации впечатление прави и лъскавият външен вид.

Прототипът е оборудван с два електромотора с общо 6,4kW мощност и и 200Ah батерия за 100 км/ч максимална скорост и 100 км пробег. Обявеното тегло е 400 килограма.

Засега дизайнерите от Form & Drang не са уточнили дата на старт на производството или пускане на пазара. Анализаторите на пазара обаче коментират, че създателите на триколката изглежда „имат добро уравнение за за качествен продукт с футуристичен вид при цена по стандартите на пазара на електрически микроавтомобили – формиран предимно от Twizy днес – който обаче има шансове да се развие много бързо, като се има предвид броят на концепциите и прототипите, представени напоследък“.

Публикувано в Коли