Суперколи на изложението в Детройт

1
Добави коментар
bgwoman
bgwoman

Феновете на хубавите автомобили знаят защо. Всяка година през януари на изложението в Детройт има какво да се види. Тук не става въпрос за реклама. Возилата обаче наистина са расови. И естествено са за отбрани хора. Най-вече с пари. Щото само с мерак не става… Тази година автомобилните естети има какво да аплодират – има и изненади, и висококласни автомобили, и хубава атмосфера, пише autoutro.ru. Всички представени коли демонстрират високо ниво и поради това да се отличи кои са най-внушителните, е доста трудно. Все пак ви предлагаме пет наистина знакови автомобила.

Volvo S60 Cross Country Специалистите казват, че този проект на практика няма абсолютно никакъв смисъл, но въпреки това привлича вниманието. Може би това е и ключова част от маркетинговата стратегия? Шведите имат традиции в създаването на всъдеходи. За първи път сега обаче подобна версия се появява на седан. Моделът, който в началото мнозина възприеха като на шега, възвръща ъгловия си вид. Машината е идеална за местности, покрити с дупки и локви, тъй като Cross Country по начало не изглежда нормално, ако по него няма кал. Версията с бензинов двигател ще бъде с мощност до 250 к.с., а с дизелов – до 190 к.с. Очаква се това лято да започне приемането на поръчки за този модел.

Chevrolet Bolt Когато за първи път се чуха слухове за премиера на някакъв автомобил Bolt, всички затаиха дъх в очакване. Bolt? Като най-бързия човек на планетата? Очаква се това име да донесе успех на електромобила. Той изглежда като колата на бъдещето. Купето му е достатъчно просторно, седалките са комфортни. Има 10-инчов дисплей, което прави колата да изглежда високотехнологична. А то си е и така. Потребителите до момента се опасяват от автомобили с алтернативно горене поради ред причини: цена, резервно захранване, надеждност. Bolt обещава 320 км пробег за едно зареждане на батериите и цена 30 000 долара. Ако това действително е така, General Motors удовлетворява и пробега, и портфейла. Достатъчно силно обещание, подчертаващо, че електрическите превозни средства са приоритет. Tesla, BMW и другите поддръжници на елтранспорта трябва да имат предвид тази кола.

Hyundai Santa Cruz Бог знае ще успее ли Hyundai да превърне този модел в бизнес, но някои посетители в Детройт вече са силно очаровани. Santa Cruz предвещава велика идея. Той съвместява изтънченост с висока функционалност, притежава достатъчно количество умни конструкторски щрихи, не изглежда нито малодушен, нито карикатурно мускулест. Пикапът е оборудван с 4 врати, макар на пръв поглед да изглежда, че има само две. Линиите му са изчистени, оборудван е с големи джанти, които се захващат с един болт. Двигателят е 4-цилиндров турбодизел с мощност 193 к.с., дава разход 7,8 л на 100 км.

Acura NSX Японците доста дълго се стягаха и най-накрая потеглиха. Новият NSX е химн на агресивността и технологиите. Ако оставим настрана някои важни въпроси, свързани с теглото и мощността, които са без отговор, автомобилът интригува от първата до последната част. Honda инвестира огромно количество време и ресурс за изпробване на различни силови агрегати и накрая избра онова, което е достойно за култовото име NSX. Хибридът има три електрически мотора и 6-цилиндров двигател с битурбо. Цената е около 150 000 долара. Ford GT Ford е марка. С история. Славна при това. Новият модел, представен в Детройт, буквално ошашави публиката. Няма как да не харесаш такава кола. 600 к.с., 3,5 л V6 EcoBoost централно разположен двигател. Изискан дизайн. Колата е със задно предаване и е бижу отвсякъде. А Ford показа и най-агресивния Mustang – Shelby GT350R, както и дивия Raptor, който закусва с пустинята. Но въпреки това GT без съмнение разби това шоу. Снимка: източник