Защо кухненско оборудване от неръждаема стомана

2
Добави коментар
Steelnex
Steelnex

Професионално кухненско оборудване Steelnex/виж каталог/

Изделията от неръждаема стомана за подготовка на храна са едни от най-добрия и безопасен избор  в професионалната кухня. Неутралното оборудване -работни маси, мивки, шкафове, стелажи и други пособия в професионалната кухня, се произвежда от неръждавейка AISI 304.

В стандарт AISI 304 съотношението на хрома и никела е 18/10 и е специално предназначен за хранително-вкусовата промишленост. Неръждаемата стомана AISI 304 e устойчива на корозия, лесна е за почистване и е безопасна за здравето на човека.

За какво трябва да внимавате, когато избирате оборудване за вашия ресторант, хотел или заведение?

Разбира се качествената изработка е на първо място. В България има вече много фирми, които се занимават с обработка на листов материал, така че отделете време, за да проучите поне 6-7 от тях и продукцията им. Нещо особено важно, което трябва да се знае е, че при непрофесионална обработка неръждаемата стомана става ръждаема. Така една маса от неръждаема стомана, ако е направена некачествено, ще ръждяса.

Цената също е от значение. На пазара има много некачествена неръждавейка и много производители се възползват от нея, тъй като цената й е осезаемо по-ниска. Винаги искайте декларация за съответствие на материалите.

Обръщайте внимание на гаранцията, която дават фирмите – производители. Собствениците на заведения са свикнали да искат гаранция за уредите, които купуват, но не и за неутралното оборудване от неръждаема стомана. Винаги изисквайте гаранция и за него, за да не се окаже, че неръждавейката ръждясва.