Ефикасен метод за спестяване на пари

5
Добави коментар
miro.kamenov.7
miro.kamenov.7

Пестенето на средства не е никак лесна задача. Почти всеки от нас си задава въпросът: Къде отиде заплатата ми? Нищо не виждам, а просто я профуках, къде? Къде сбърках?

 

Е, ако се приознахте по въпросите, изредени по-горе, спокойно – ще Ви споделил интересно решение, което дава много добър резултат. Изпитано е.

 

И така, в какво точно се крие тайната?

 

В силата на волята. Ако я нямате, не се тревожете, ще Ви кажем как да я залъжете.

 

Един от най-новите методи, които г-н Джунев предложи на група хора и срещна одобрението им е методът, който разделя всеки приход.

 

Методът се състои в това да делите всеки приход, който сте получили – без значение от къде – било то от консултантска дейност, от услуга, от работната заплата, от бакшиш.

 

Правилото е следното: Получата 200 лева аванс, веднага от тях 100 лв. Прибирате, и забравяте, че можете да разчитате на тях! Просто ги прибирате – било то на сигурно място вкъщи, било то в банкова сметка.

 

Останалите 100 – правите каквото искате.

 

Получавате хонорар за дадена дейност, при него същото правило – половината – задължително заделяте настрани.

 

В какво се крие уловката? В това, че всяка сума лесно се дели на две. Позволявате на мозъкът да функционира и отключвате креативизъм, който би спомогнал за повече източници на доходи.

 

Естествено, не бива да се прекалява, постоянно да се мисли за пари. Достатъчно е да си създадете това правило, да го спазвате и резултатите ще дойдат много скоро. Ще се видите в пари ☺

 

Много е важно също да се съобразявате с този остатък, с който разполагате. Ако приемем, че заплатата Ви е 2000 лв., а сте планували почивка на Банско, която ще Ви струва 1200 лева, а ще Ви останат до края на месеца още 800, то в този случай просто забравете за почивката.

 

Ще я позволите едва когато мине една година от този метод, и то само еднократно. Че то и без това, ако всеки уикенд ходите на Банско ще Ви писне от каране на ски ☺

 

Павел Джунев

www.TopShoping.bg