Полезно! Вижте как да си направите сами близалки против кашлица!

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

В разгара на сезона на гриповете, настинките и всички останали не особено приятни болести, аптеките направо ликуват! Пред гишетата им, ежедневно се вият опашки от хора, болни и тръгнали за поредното лекарство, което трябва да ги изцери. Може би, най-масовият клиент на аптеките в този момент, са родителите на болни дечица. За последните, обаче не е добре да се блъскат с какви ли не лекарства, в конски дози! Затова, днес сме решили да Ви предложим едно ефикасно, напълно натурално средство, с което детето Ви да пребори

Advertisement:

кашлицата!

Рецептата е на колегите от сайта framar.bg и едва ли има малчуган, които да и устои! Става дума за вкусни, но полезни близалки с помощта, на които детето Ви ще спре да кашля по-бързо, от колкото с лекарства! Освен това, домашните близалки няма да съдържат оцветители, консерванти и подсладители, което с прости думи означава, че ще са къде, къде по-здравословни за болният малчуган, от изписаните лекарства!

Нужни за приготвянето са чист пчелен мед, около 200 грама, смлян сух джинджифил, около една чаена лъжичка и същото

количество сок от прясно изцеден лимон. Разбъркайте всички състави и ги сложете на водна баня, на котлона. Важно е през цялото време да бъркате сметта, за да не заври! Дръжте я на бавен огън, докато не се получи хубав, гъст сироп, който няма да се разлее ако капнете от него върху гладка повърхност. След това идва забавната част – сложете сметта, в каквито форми пожелаете и забодете дървен пръчица в нея. После сложете близалките в хладилника, за няколко чаша и готово – Вашето дете вече има напълно здравословен, забавен и интересен лек срещу кашлицата!