Как да разбереш дали гаджето ти ти изневерява | Teenproblem.net

4
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Ако се чудиш дали гаджето ти ти изневеря, погледни му пръстите на ръката. Дължината на показалеца на ръката спрямо тази на безименния показва дали един човек е склонен към изневери или не.

 

От няколко години е известно, че разликата между дължината на показалеца и безименния пръст е индикатор за дозата тестостерон, на която е бил изложен ембрионът. По време на бременността фетусът е изложен на различни нива на полови хормони – женският хормон естроген стимулира удължаването на показалеца, а мъжкият тестостерон – на безименния пръст. Поради тази причина съотношението между дължината на показалеца и безименния пръст не е едно и също при мъжете и жените.

 

 

Според редица проучвания високото ниво на тестостерона при фетуса кара индивида да стане склонен към изневяра по-късно през живота си.

 

Учените направили проучване, в което участвали над 1300 мъже и жени от Великобритания. След това сравнили резултатите с тези от проучване върху социалното и сексуално поведение на близо 600 северноамериканци и британци.

 

„Сред участниците в двете изследвания наблюдавахме мъже и жени, които са по-склонни към изневяра, и други, които са верни на половинките си“, заяви психологът Рафаел Влодарски от Оксфордския университет.

 

Резултатите показва, че мъжете, които са склонни да изневерят на половинката си, са 57%, а жените – 47%.

 

„Човешкото поведение е повлияно от редица фактори, като например околна среда и жизнен опит, затова случващото се в утробата може да има само минимален ефект върху толкова сложно нещо като сексуалните контакти“, отбеляза Робин Дънбар от  Оксфорд.