Лора Инголс Уайлдър и „Малка къща в гората“ (Laura Ingalls Wilder) GOOGLE почете Американска писателка

1
Добави коментар
maqo
maqo

Лора Инголс Уайлдър и „Малка къща в гората“ (Laura Ingalls Wilder) GOOGLE почете Американска писателка

378

Публикувано на 07 февруари, 2015 от

sands
Субтитри от

sands

Лора Инголс Уайлдър (Laura Ingalls Wilder) описва детството си в книга, озаглавена „Малка къща в гората“. Този роман и носи огромна популярност. Много американци я молят да разкаже за останалите преживявания от живота си и да продължи романа си. Така се появява и втората книга “Малка къща в прерията”. Цялата поредица включва девет книги в които описва целия си живот от най-ранна възраст до момента на нейната сватба.
Лора Инголс Уайлдър е родена в щата Уисконсин и има много необикновено детство. Тя е дъщеря на американски заселници или така наречените „пионери“. Това са заселници, които първи навлизат в земите на индианците. Заедно със семейството си е принудена постоянно да търси по-добро място за пребиваване. Още в началото семейството се заселва в малки къщи в горите на Уисконсин. Явно това е и основното вдъхновение на писателката да създаде своя популярен роман.
Още от малка Лора показва голямо старание и много добри резултати в училище. Това доказва защо едва на 15 годишна възраст тя става учителка. Там се запознава с местния фермер Алманзо Уайлдър и малко по-късно се оженват и тя ражда първата си дъщеря – Роуз. Животът на Лора минава през много трудности и тя често трябва се мести от едно място на друго. През 1894г. семейството купува ферма с къща, наречена “Роки Ридж”, която е запазена и до днес.
Лора Уайлдър умира на доживява до 90 годишна възраст през 1957 г. във фермата си “Роки Ридж”.

Покажи още