10 идеи за празника на Свети Валентин

5
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от Ели Мели на 09.02.2013

Истинската любов няма нужда от специален ден, на който да бъде празнувана, но все пак е хубаво, когато дори календара ни дава поводи да отбележим чувствата си по по-забележителен начин. Ето защо Свети Валентин не трябва да се подценява и не бива да се обижда с клиширани подаръци и изненади. Без значение дали това и първият ви Ден на влюбените с човека до вас или вече сте заедно от 10 години, 14 февруари е идеалният повод да разклатите сивото ежедневие и да направите жест, който наистина ще предизвика спираща дъха реакция. От Изненадария – бутик за романтични изненади даваме само няколко хрумки, реализацията оставяме на вас! Ето 10 идеи за празника на Свети Валентин.

1. Напишете любовно писмо

Да, знаем, че е ерата на имейлите и sms-ите, но когато поводът е специален може да извадим от гардероба и добрата стара романтика, пропита с аромат на мастило и шум на хартия. Не забравяйте, че това е писмо, затова със сигурност ще трябва да разгърнете чувствата си в повече от 2-3 изречения.

2. Подарете животинче

Стига с тези плюшени мечета! Изненадайте половинката си с истинско животинче, малко, пухкало и любвеобилно. Коте, куче, зайче, мини таралеж, дори златна рибка. Не забравяйте да предложите помощта си в грижите за любимеца и след това и, разбира се, трябва да сте сигурни, че човекът, на когото го подарявате няма алергии към животни.

3. Превърнете празника в игра

Нормално е да очакваме подарък за 14 февруари от своята половинка. Но това може да се случи и под формата на игра. В седмицата преди празника всеки ден давайте по един жокер за това каква точно е вашата изненада. На Свети Валентин подаръкът ще бъде разкрит само, ако любимият ви е разконспирирал жокерите и е открил какво сте му взели. Е, дори и да не е успял, дайте му подаръка, все пак е празник!

4. Гара за двама

Нали помните онези романтични филми, в които героите се влюбват и изживяват невероятна любовна история, докато пътуват с влак? Шумът от движението по релсите, лекото поклащане, тясното пространство – всичко това може да се превърне в перфектен декор за романтично изживяване. Наемете купе или спален вагон, подгответе си кошница за пикник с избрани вина, сирена и деликатеси и поемете към хоризонта с половинката си в деня на Свети Валентин.

5. Любов в кухнята

Ако сте от хората, които хапват само по ресторанти или винаги поръчват храна за вкъщи, време е да направите нещо смело. Сгответе за половинката си и я изненадайте с вечеря за Свети Валентин. Дори и храната да не се получи по най-блестящия начин, може да бъдете сигурни, че ще разтопите сърцето на избраника си, защото сте направили нещо специално и наистина лично.

6. Неоткрит талант

Всеки оценява усилията, които друг полага специално за него. Този Свети Валентин може да разчувствате половинката си като извадите на показ някой от скритите си таланти – да се научите да пеете, да свирите или да напишете стихотворение. Изкуството е без значение, стига изпълнението да е направено с любов и в подходящата атмосфера, така че да отворите сърцето на човека до вас.

7. Блясък в небето

Зарята е празнична, красива и емоционална изненада. В зависимост от бюджета, с който разполагате може да развихрите въображението си от това просто да озарите мрачното небе на 14 февруари с цветна феерия, изстреляна собственоръчно от вас до изписване на името на половинката ви във въздуха, подготвено от професионалисти. Каквото и да изберете ще е запомнящо се и нетипично, все пак е празник и си заслужава шумотевицата.

8. Флашмоб

Стана особено популярно в последно време, но тъй като не е толкова лесно да се организира, вероятно ще сте първите, които ще го направят за половинката ви. Ще трябва да ангажирате познати и приятели и да репетирате предварително, но резултатът ще си заслужава. Не забравяйте да заснемете изпълнението и на видео, за да може да го гледате заедно и след емоционалната премиера на 14 февруари.

9. Нека бъде светлина

Ако все пак държите на свещи, но не искате да сте клише, може да го избегнете като просто засилите ефекта. Eдно е няколко свещи на масата или в спалнята, а друго е да ги поставите в цялата къща и то по много. И не се ограничавайте само до там, сложете свещи и на стълбите или в двора. Ароматни, цветни, във всякакви размери. Ефектът ще е ослепителен!

10. Пълна промяна

Ако приемате, че 14 февруари е специален и различен ден, бъдете такива и вие. Преобразете се до неузнаваемост за своята половинка и я (го) изненадайте с неочаквана визия. Сменете дрехите, грима, прическата си с нещо, което никога не сте пробвали. Превърнете се в друга личност и изживейте един уникален Свети Валентин!

Коментари

коментар(а)

Подобни: идеи, любов, празник