Първи трейлър на „The Last Knights“ с Морган Фрийман и Клайв Оуен

1
Добави коментар
bellerephon
bellerephon

Да си признаем средновековните филми не са точно в горната част на нашия личен списък от жанрове и изглежда, че новия филм с Морган Фрийман и Клайв Оуен носещ името „The Last Knights“ няма да промени тази тенденция. От видяното в трейлъра, разпространен вчера, филма изглежда като пълен боклук. По принцип симпатизираме на главните актьори, но да си признаем годините на Фрийман започват да тежат доста и е време да мисли за пенсиониране. Колкото до Клайв Оуен – вече сме го гледали в подобна продукция, в която размахваше мечове. Това бе режисирания от Антоан Фукуа „Крал Артур“, в който си партнираше с Рей Уинстън, Стелан Скарсгард и Кийра Найтли.

Проектът стоеше по рафтовете на Lionsgate дълго време, преди компанията да измисли какво да прави с него. Имаше вероятност в главната роля да се превъплъти Никълъс Кейдж, с който филма директно отиваше в кофата.

Историята се върти около командирът на орден рицари, Райдън (Клайв Оуен), който търси отмъщение, след като господарят му Барток (Морган Фриймън) е несправедливо екзекутиран от злия Мот (Аксел Хени), пратеник на тираничен император. Приживе Барток е оказал голяма чест на Райдън, след като му завеща всичко, което притежава. След екзекуцията на някогашния му наставник, Райдън и хората му са прогонени от техния замък и обвинени в заговор срещу императора.
Но дори, когато параноичния Мот е на път да заличи всяка следа от ордена и наследството на Барток, Райдън тайно заговорничи зад гърба му в опит да проникне в непроходимата крепост и да получи отмъщение.

Странно но ни се струва, че вече сме гледали историята, но в японски вариант. Става въпрос за приключенското фентъзи на Карл Ринч „47 ронини“, в който участваха Киану Рийвс, Хироюки Санада и др.

Едва ли това е само съвпадение, още повече след като режисьор на филма е японецът Казуаки Кирия. Сценаристи на екшъна са Майкъл Конивс и Дав Сусман.

В ролите ще видим: Морган Фрийман, Майк Ломбарди, Ли Ингълби, Клиф Кюртис, Айелет Цурер, Цуеши Ихара, Аксел Хени, Ан Сон Ги, Клайв Оуен, Пак Си Ен, Шоре Агдашлу и др.

Световната премиера на „The Last Knights“ е на 3 април, 2015 година.

Сходни публикации

Тагове: The Last Knights, Казуаки Кирия, Клайв Оуен, Морган Фрийман, трейлър