Лечебни рецепти спират косопад при жени и при мъже

4
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Лечебни рецепти спират косопад при жени и при мъже

Особено предразположени към оплешивяване и косопад са мъжете

 

Причините за косопад при мъжете и при жените са различни, но винаги има решение. Важно е да се знае, че растеж на нова коса след обилен косопад започва след време, точно тогава, когато сте се отказали и сте решили, че това е поредната неработеща рецепта против косопад.

Два пъти в седмицата правете масаж на скалпа с пресен сок от лук. Може да сложите малко спирт и мед. Съотношението на всички продукти е 1:1. След масажа главата се покрива с найлон и кърпа, стои се два часа и се изплаква.

Ако косата ви е слаба и тънка трябва 1-2 пъти на седмица да разтривайте скалпа с 2-3 супени лъжици пресен сок от лук (той може да се смесва със зехтин или мед в равни количества ), покрийте главата и след 2 часа отмийте. Тази процедура против косопад не само укрепва, но също така насърчава растежа на косата, придава мекота и блясък, премахва пърхота. Ако косата е силно отслабена се препоръчва да се търка с тази смес всекидневно.

За подобряване на растежа и укрепване на косата се прави силна отвара от корите на лук. С тази инфузия пръскайте когато можете.

Смесете една част ракия, 4 части сок от лук, 6 части отвара от корените на репей. Втривайте в скалпа при косопад и за подобряване на растежа на косата. След това покрийте главата си с кърпа, за да се затопли в продължение на 2 часа, след което измийте с инфузия от листа на бреза. Процедура се повтаря един път на седмица.

За суха коса се прави следната маска при косопад: една супена лъжица лук, овесена каша, рициново масло, мед, 1 яйчен жълтък и се разбъркват добре . Сместа се втрива в кожата на главата, след това увийте с хавлиена кърпа и след 1 час измийте.

Болиме.нет препоръчва и: