Проблемът с бездомните кучета все повече тревожи благоевградчани

8
Добави коментар
blg
blg

Проблемът с бездомните кучета все повече тревожи благоевградчани

Община Благоевград обяви обществена поръчка за залавяне и настаняване в кучкарник на безстопанствените кучета. Общината ще плати над 83 000 лева на фирма, която да се ангажира с залавяне, ветеринарно – медицинско обслужване, настаняване в кучкарник и помещения за следоперативен престой и други услуги, свързани с намаляване популацията на безстопанствените кучета.

Офертите ще бъдат отворени на 16.02.2015 г. (понеделник) от 14:00 ч. в Зала 210 в сградата на общинска администрация -Благоевград. Критерият за оценка в настоящата поръчка е ”най-ниска цена”. Нееднократно кметът Атанас Камбитов обеща, че до края 2014 година дългогодишният проблем с бездомните кучета в Благоевград ще бъде решен. През август миналата година от кметството заявиха, че въпрос на време е да започнат строително-монтажните дейности на приюта, след което ще се назначат специалисти на новооткритите работни места. Сградата ще се помещава в базата на общинска фирма „Биострой” в село Мощанец.

Приютът ще се простира на площ от 1327 кв.м., като от тях 384 кв. м ще бъдат застроени. На първо време броят на безстопанствените кучета в приюта ще бъде между 40 и 50, като тенденцията е той да бъде разширен и да достигне 100 места.

Междувременно броят на нападнатите жители от бездомните кучета в Благоевград расте. Припомняме, че през изминалата седмица мъж бе нападнат от глутница кучета в кв. “Еленово”. Благодарение на бързата му реакция, потърпевшият успя да се спаси само с леки наранявания.

Следете 24 часа в денонощието последните новини от Благоевград и региона.
Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!