Експерт: Законът позволява всеки да бъде подслушван

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Има корупция и престъпление точно при тези, които трябва да спазват закона. А липсата на контрол е тотална. Това заяви пред Нова телевизия адвокат Николай Хаджигенов. Той и проф. Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР, коментираха темата „Червеи“ и нелегитимното използване на СРС-та.Проф. Николай Радулов заяви на свой ред: „Законът позволява да бъде подслушван всеки гражданин, ако има налице доказателство за престъпление. Предният закон, който беше много критикуван от ЕК, аз твърдя, че беше сто пъти по-добър от сегашния. В момента няма отговорност“.

„Когато се говори за протестърите, ще ви кажа защо трябва да ги наблюдават 300 дни няколко хиляди души. Сред тия протестъри със сигурност има няколко души, които имат съпрузи или съпруги в ДАНС. И разбирам страха на Йовчев. В този случай, за който става дума, определено разработката е свързана с изясняване на обстоятелства, а не на конкретни лица“, допълни експертът.

„По този скандал ще изгори най-вероятно Владимира Янова, тъй като й е крайно време. Това, което трябва да се направи е, и аз няма да се уморя да го повтарям – това МВР не работи. Това МВР трябва да го закрием и да започнем да работим с нови хора. Единствената функция, която изпълнява МВР през последните 25 години, е социална – храни 50 000 души“, заяви Николай Хаджигенов. /БЛИЦ