Как да направим уникални бурканчета за подправки

4
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Подправките са наша ежедневна необходимост. Как обаче да ги съхраняваме, така че лесно да намираме точно тези, които ни трябват? Един от най-бързите начини за целта е да си купим готови бурканчета от магазина с имената на най-популярните продукти, които се използват в кухнята. Удобни са, разбира се, но някак нямат лице, а и често пъти не подхождат на интериора. Иска ни се да бъдат по-оригинални, надписани с нашия почерк и с имената на подправките, които ние използваме. Освен това ни остават много бурканчета от храни, които се чудим дали да изхвърлим или да пазим. Точно тях можем да използваме за целта! Красиво подредени на рафтовете в кухнята, те не само ще ни радват със симпатичния си вид, но и ще ни помогнат бързо да намираме необходимия ни продукт. Ако смятате, че това няма да ви е достатъчно и желаете цялостен или частичен ремонт на вашата кухня, не се колебайте да се обърнете към професионалистите.

Какви материали са ни нужни?

Никак не е трудно сами да си направим интересни бурканчета за подправки. Вдъхновени от тази идея, можем да започваме! Ето какво ни е необходимо:

Стъклени бурканчета
Акрилна боя за оцветяване на бурканчетата (можете да използвате един цвят или комбинация от няколко според вашите предпочитания)
Различни цветове акрилни бои за капачките
Цветна хартия за етикетите с имената на подправките (трябва да е контрастен цвят на боята за бурканчетата)
Лепило C200
Четки с изкуствен косъм за нанасяне на боите и лака
Тънка четка за надписите
Гумени ръкавици
Ножици
Молив
Широко тиксо (малко по-голямо от ширината на етикетчетата)
Водоустойчив акрилен лак
И не на последно място-ентусиазъм!

Как да преобразим бурканчетата?

Направата на кухненските бурканчета е много лесна и приятна. Ето как става:

Премахнете всички съществуващи етикети от бурканчетата. Това става най-лесно, като ги накиснете в топла вода и след това изтъркате с домакинска гъба.
Махнете капачките, обърнете бурканчетата с отвора надолу и ги боядисайте с акрилната боя.
Оцветете капачките в желания от вас цвят. За повече настроение ви препоръчваме да използвате различни ярки багри.
Начертайте шаблон по ваш вкус за етикетите и изрежете необходимия брой от хартията.
Оцветете етикетите по ваш избор и ги надпишете с имената на най-често използваните от вас подправки. Може да ги направите черни, надписани с бял тебешир, като черната дъска в училище или да приложите други интересни идеи.
След като бурканчетата и капачките са напълно изсъхнали, залепете етикетите с лепило C200. Нанесете от него както на гърба на всеки етикет, така и на лицето му, когато вече е поставен. Лепилото ще изсъхне и ще образува прозрачен слой. Лепенето може да стане и по друг начин-със широкото тиксо.
Накрая нанесете с четка акрилния лак от външната страна на бурканчето, като не забравяте капачката.
Изчакайте всичко да изсъхне добре и бурканчетата за подправки вече са готови за използване!

Бурканчетата с подправки са само допълнение към цялостния изглед на вашата кухня. Ако планирате голям ремонт в нея, в MaistorPlus можете да намерите професионалисти, да видите коментари по предишни техни проекти и да сравните оферти. Заявете безплатно вашия проект за ремонт още сега!