Сектор Протект – фунгицид

3
Добави коментар
maritime
maritime

Сектор Протект е коренова и листна формула,която увеличава устойчивостта на вашите култури към вредители, стрес и болести. Той също така увеличава производството на етерични масла и добива при маслодайни култури. Сектор Протект стимулира във вашите растения вътрешни защитни механизми, тоест производството на ензими в клетъчните мембрани /вакуоли/, които се освобождават веднага след като растенията са атакувани от вредители или болести. Това се нарича „свръх чувствителен отговор“. NADPH оксидазата, която се намира в клетъчните мембрани се активира и започва производството на водороден пероксид Н202. Той е токсичен за повечето вредители и причинява разбиване на клетъчната им стена, това е т. н. оксидативен взрив. Увеличава се производството на летливи съединения-фитоалексини, които са първата линия на растителна защита и създават системен resistence, ISR. Чрез антителата в полизахаридите от животински произход се индуцира синтез на ISR протеини в растителните тъкани и създаване на антитела като отговор на имунната система на растенията. Сектор Протект съдържа същите видове молекули, които растенията използват, за да произвеждат IRS протеини и безброй ензими, за да се борят с вредителите. Изследвания показват, че в тях са намерени тези ензими и протеини /хитинази и глюконази/- токсични инхибитори на вредители по растенията, които отблъскват широк диапазон от вредни организми. Тези нови протеини, растенията произвеждат в отговор на инфекции от насекоми, бактерии, гъби или вируси наречени патогенно свързани протеини.

 

Предзимно третиране: листно 5 мл./л. – минимум 100 мл./дка. Профилактично срещу инсекти и вируси и за създаване на имунитет на културите с цел преодоляване на стреса породен от променливите температури. В растенията се отделят фитоалексини за създаване на системен резистенс. Поради малката височина на растенията на този етап се обработва и почвата, от където идват и тези проблеми.

Пролетно/вегетационно/третиране: листно 5 мл./л. Минимум 100 мл./дка. Профилактично срещу бактерии, гъби и инсекти. Поради покачване на температурите и влажността през пролетта и третирането листно на културите с органични торове има опасност от появата на:

– при пшеница: брашнеста мана, секториоза, фузариум, листни петна.

– при слънчоглед: фома, фомаксис, склеротиния, обикновена и брашнеста мана.

Сектор протект действа като силен прилепител и трудно се измива от дъждове. Повърхностно активните вещества открепват гъбите и бактериите от листата и стеблата и ги убиват като разбиват клетъчната им стена. Ако не е третирано с фунгицид при появили се проблеми може да се увеличи дозата двойно и да се повтори след 7- 75 дни. Препарата убива акарите, листните въшки, белокрилките и други такива като парализира краката и смукателите им. При третирането съвместно с препарати за растителна защита се засилва ефекта и прилепителната способност.

 

СЪСТАВ 
СТОЙНОСТИ 

ПАВ
 5%

EDTA
 0,5%

MgO 
 0,5%

Полизахариди
0,5%

Органични киселини
0,7%

 
%-процент спрямо целия обем, w/v

 

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Листно прилагане /пръскане/: 5 мл./л. в работен разтвор 25-30 л.

Капково напояване или поливане: 2 мл./л. е работен разтвор

ЦЕНИ без ДДС: 13,50 лв.

Продукта се предлага в разфасовки: 5 л. , 10 л. , 20 л.

За контакт, поръчки и информация: 089 989 11 84 / Борис Минков