Самолетни билети до Дубай – информация за Дубай и цени на евтини самолетни билети | Evtini-Samoletni-Bileti.net

3
Добави коментар
Spirit4e
Spirit4e

Самолетни билети Дубай

Дубай е най-многолюдният град и емиратство от Обединените Арабски Емирства с население от 2 100 000 (2013). Дубай е глобален град и бизнес хъб за региона на Персийския залив. Градът е известен с амбициозните си строителни начинания, сред които небостъргачи, писти за ски в пустинята, огромни молове и други. Това е 22-рият най-скъп град в света, като хотелските стаи не правят изключение.

Най-изгодните билети обикновено са с WizzAir, Qatar Airways, Bulgaria Air, Turkish Airlines. Директен полет София – Дубай отнема около 4 часа и 55 минути.

Търсене на цени и резервация на самолетни билети до Дубай
(системата търси полети и билети от всички авиокомпании – нискотарифни и стандартни)

Вижте видео гид за ползване на онлайн системата. Запитвания и резервации можете да направите и на телефон 02 421 04 09 (00359 2 421 04 09 от чужбина) на цената на един градски разговор от цяла България.

 

Климатични условия в Дубай

Най-горещия месец е август, когато средните температури са около и над 35 градуса. Зимата е много топла, с температури около 20 градуса. Влажността създава особено голям дискомфорт през всички сезони, но най-доброто време за посещение на града е през зимата, късна есен или ранна пролет.

Забележителности в Дубай

Забележителности, които трябва да видите в Дубай: най-високата сграда на света Бурж Халифа, посещавана от над 2 милиона туристи на година; Бурж Ал Араб – седем-звезден хотел на брега на морето; „Дубайската градина на чудесата“ – най-голямата цветна градина в света (не е достъпна за посетители от май до септември). Дубайското яхтено пристанище също не е за изпускане, а ако си падате по ските ще искате да се пуснете в закритата ски писта насред пустинята, която се намира в града.

Летища в Дубай

Международно Летище Дубай ( Dubai International Airport – DXB) се намира само на 4.6 км от центъра на града. То е 15-тото най-натоварено в света като през 2014 е обслужило 72 милиона пътника. То обслужва всички полети София – Дубай, Дубай – София, както и полети от Варна, Бургас и Пловдив.

Пътуване до Дубай

1. С автобус
Има една единствена автобусна спирка на долното ниво на Терминал 1. Няма обозначения за нея, така че ще се ориентирате по поставените разписанея. Всички автобуси са климатизирани. Имате нужда от елекронен билет-чип, шофьорите не приемат кеш. Можете да купите тези карти от метрото. Автобусите са много, на малки интервали и и покриват целият град.

2. С такси
Цените са около 40 AED за 10 минути (до центъра на града), около 45 AED за 15 минути до Световния Търговски Център.

3. С влак
Червената линия на метрото оперира до Терминали 1 и 3. Билетите са под формата на електронни карти, които могат да се купят от автомати. Ако ще я ползвате само за едно пътуване, купете си червен билет за 2 AED, иначе вижте другите опции.

Хиляди клиенти на Евтини Самолетни Билети.нет посетиха тези места от 2009г. досега:

 

 

Още евтини самолетни билети:

Самолетни билети до Мюнхен

Самолетни билети до Брюксел

Самолетни билети до Валенсия

Самолетни билети до Франкфурт

Самолетни билети София – Дубай, Дубай – София и др.