Какво се случва с акаунта ни във Facebook когато умрем?

16
Добави коментар
wweb
wweb

Всеки човек е тук на Земята за да остави следа. Не всеки обаче може да се похвали с велики постижения, значими исторически успехи и произведения на изкуството. Но това, че водим обикновен начин на живот, не значи, че не сме необикновени. Едно от нещата, които остават и след смъртта ни е Facebook профила.

Facebook анонсира нова функция наречена Legacy Contact, с която „завещаването“ на нашия акаунт в социалната мрежа става значително по-лесно. Вече освен трансформирането на обикновения профил в мемориален, потребителя може още приживе да избере някой, който да управлява акаунта след смъртта му.

Човекът посочен за „Легален контакт“ ще има възможността да акцентира на определени публикации в стената, да отговаря на нови покани за приятелство и да актуализира профилната снимка на починалия. Легалния контакт няма да има правата да публикува от наше име, нито пък ще разполага с достъп до кореспонденцията, която сме водели с останалите.

С помощта на новата страница Memorialization Request всеки може да уведоми Facebook за близък или познат, който е починал. След като социалната мрежа приеме заявката и наистина установи, че човекът си е отишъл, акаунта става мемориален.

За да изберете „легален контакт“ за своя профил – отворете мобилното приложение на Facebook и от настройките отворете „Security“, след което „Legacy Contact“.

А знаете ли, че Facebook събира и споделя все повече данни от потребителите?