Какво е да си успешен предприемач?

1
Добави коментар
rikikaka8
rikikaka8

Да си предприемач в днешно време е доста относително понятие. За да се откроите от останалите в бранша трябва да покажете своята уникалност и различие в начина си на мислене. Мисля, че следните 4 съвета ще бъдат полезни на всички, които имат предприемачески дух и са способни да започнат нещо ново.

1.Открийте потребността на хората и търсете начини за задоволяването ѝ

Наблюдавайте какво се случва около Вас. Разберете от какво се нуждаят хората и какво липсва, или какво може да се подобри във вече съществуващите продукти и услуги.

2. Търсете решение на някакъв разпространен проблем

Направило Ви е впечатление, че нещо се случва твърде бавно, трудно или по най-трудния начин? Това е чудесно, защото вече има над какво да размишлявате и работите. Търсете решения на проблема. Направете тази дейност по-лесна, по- приятна и по-бърза, за да може повече хора да се възползват от услугата Ви.

3. Открили сте слаби места във вече съществуващ продукт или услуга

Ако поправите тези слаби места, то този продукт ще се превърне в по-добър и по-атрактивен за клиентите. Това означава увеличаване на продажбите и съответно – на приходите. Нормално е след време и във Вашият продукт да се появят “пробойни”, затова не спирайте да работите над продукта и го осъвършенствайте постоянно.

4. Вложете своите собствени усилия и време в началото

Когато започвате бизнеса си вероятно нямате да имате на разположение голям на брой персонал и ще трябва да вършите почти всичко сами. Така и трябва. С времето ще се усъвършенствате много и това ще помага при контролиране на екипа Ви в бъдеще.