Новолуние на вододела между два свята.Водолей и Риби в партньорство.

4
Добави коментар
lubopav
lubopav

Photo: mysticmamma.com

Интригуващ е днешният 18 срещу 19 февруари. Настъпва Новата година според китайската астрология и на сцената гордо и уверено пристъпва зелената дървена коза (или овца ако предпочитате). Казват, че годината на Козата ще ни накара да преосмислим живота си, да променим мнението си за много неща. Може би това ще бъде годината на фундаменталната промяна. 

Актуални теми за всички ни ще бъдат обучението и придобиването на образователни квалификации, борбите за свобода, висшата духовност, приключенията, пътуването на големи разстояния. На фокус е разбиването на личните ни, религиозни и социални илюзии, а подтикът да се търси истината ще стане видима и водеща сила. Свободата ще бъде предефинирана. В личностен план хората ще трябва да преосмислят своите персонални граници.

Паралелно с това на 18 срещу 19 февруари настъпва едно от най-интересните Новолуния през годината. Точно в 1:49 ч. на 19 февруари настъпва Новолунието. Където и да погледнете в тълкуванията и изчисленията на бъкгарските астролози, ще видите твърдения, че Луната е в знака Риби. Да, на ръба е… а-хааа на косъм, на ръба. Много тънък и особен момент, наистина.

Точно на 29 градуса 59 минути и 49 секунди във Водолей. И минута след това Луната се приплъзва в знака Риби. Буквално се придвижваме между два свята.

Подравняване

Наричат още тази Луна “черна”. С това название се обозначава повторно Новолуние случващо се в един и същи зодиакален знак по време на един и същ соларен месец. Вече имахме Новолуние във Водолей, което обаче бе последвано веднага от ретрограден Меркурий. Е, сега имаме втори шанс, който дава много интригуващи подсказки за идните месеци.

Луната минава едно любопитно пътешествие. В момента все още е във Водолей, в сряда минава в Риби, в петък – в Овен, в неделя – в Телец, а идния вторник – в Близнаци. 

Но нека се фокусираме върху Новолунието. Получава се интересна конфигурация – подравняване на Земята, Луната и Слънцето. Двадесет и деветият градус на който и да е знак се нарича “критичен градус”. Особена яркост придобава този критичен градус, когато по това време се случва Новолуние. Това означава, че целият следващ месец ще бъде от критична важност.  Последният градус на всеки знак говори за кулминация, плодотворност и завършеност.

В предходния месец пък бяхме ангажирани с големи приключвания, предшестващи нови начинания, цели кармични цикли вкоренени в персоналното и в колективното несъзнавано излизаха на преден план за преразглеждане, траснформация и освобождаване. И където и да се намирате в този момент, Новата Луна може да ви тласне да отидете още по-далече, цял нов свят може да ви се разкрие, ако се осмелите да се гмурнете в несъзнатото. 

Тази особена точка на пресичане между Водолей и Риби може да бъде тълкувана и като пресичане и сливане на науката (Водолей) с религията и духовността (Риби). Точно на ръба на двете епохи сме – преминаваме плавно от епохата на Риби към епохата на Водолея. В този предстоящ месец можем да кажем, че фокусът е насочен към сливането на глобалното съзнание (Водолей) и глобалното несъзнато (Риби). Можем да си ги представим и като двата бряга на реката Стикс, вододела между двата свята. Този месец ще бъде ключов за посяването на нови семена. В потайностите на другия свят (несъзнатото) има и много подводни камъни – илюзии, подтиснати, отречени и отритнати вярвания. Но сливането на двата свят осветлява и дава осъзнатост на илюзията. Сенките се появяват не за да бъдат отречени или избегнати, а за да бъдат осветлени, изцелявайки дуалността. 

На 21-ви, събота пък следва зареден с огнена любовна енергия съвпад на Марс и Венера в първите градуси на Овен. Женската и Мъжката енергия представляващи живота! Спонтанни, диви и непредвидими нови желания и страсти могат да изригнат, но и да отворят вратите на една съзидателна, творческа страстна енергия, на любовта към живота. Силното АЗ-проявление на Овена ни връща част от контрола – време е ние да решаваме какви действия и стъпки да предприемем, как да променим живота си. Рибите са неуправляеми, дълбоки и потайни, без ограничения. А Водолеят е в пика си – истински революционер. Представяте ли си каква енергия отприщват дори само тези три окраски?

Имаме благословението и силата да родим нещо ново по време на това Новолуние – нов живот, нова посока в живота ни, нов творчески проект, или ново ниво на осъзнаване на лично и колективно ниво. С визионерската способност на Водолей в партньорство със състрадателната, алтруистична енергия на Риби – последните два знака от Зодиака, директно ангажирани с повдигане на съзнанието и единението. Уау!

Новолунието също така активира две квадратури – на Сатурн с Нептун и на Уран с Плутон. Това ни носи разминаване между мечти и реалност, блянове и идеали, и реалното им проявление. Имаме аспекти както на духовна криза, така и на духовно майсторство! Възможности да се научим да пускаме ненужното и да трансформираме належащото; да пресеем сенките, илюзиите, неработещите модели и осъзнато и с фокусирано намерение да пренесем копнежите си в ново измерение. 

Съставете си своя собствена мантра за материализиране. Например: “С  ясна решителност аз поставям целите си и ги следвам смело, съзнавайки, че осъзнатото намерение и фокусираното ми внимание и действие ще ми помогнат да ги осъществя. “

По-добрият избор е да бъдеш сила носеща промяна, отколкото да бъдеш насилен да се промениш. 

Възможностите за реализация през това Новолуние и задвижените инициативи в следващия лунарен месец са огромни! Но те ще могат да се разкрият в цялата им пълнота само на онези, които разцъфтят успешно след пълната си метаморфоза. 

Така че – не засядайте в родовия канал Излезте на светло за да се преродите! 

Източници: Tom Lescher, Sarah Varcas, Mysticmamma

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!