Какви видове интериорни врати предпочитате?

1
Добави коментар
Colibri13
Colibri13

Какви видове интериорни врати предпочитате?

Интериорните врати биват няколко вида и зависят основно от разположението им. Главните категории, на които се делят са две – външни и вътрешни. Нормално външните интериорни врати, трябва да предлагат повече здравина и защита срещу опити за взлом. Техният вид обикновено се слива с интериора отвън, както и с този на коридора на помещението.

Дървена интериорна врата на полски завод

Вътрешните врати имат задачата да разделят жилището или обекта на няколко части. При тях моделите са дизайнерски, като се сливат с вътрешния ви интериор. От особено значение тук са материалът, от който са изработени, цветовете, формата и някои други подробности, за които ще стане въпрос в следващите редове.

Когато говорим за вътрешни интериорни врати, то ние можем да ги разделим в няколко категории според начина на отварянето си. Те не се ограничават до дясно и ляво, а могат да предложат разнообразие на потребителите. Сигурно неведнъж сте срещали ролетни, плъзгащи се, въртящи се или „летящи“ врати нашумели в последно време.

В случай, че искате да монтирате плъзгаща се интериорна врата, трябва да имате на разположение повече пространство към стената ви. Този тип врати пестят пространство, тъй като не се отварят навън и навътре, но системата им е по-сложна, отколкото при обикновените варианти и често това затруднява клиентите особено при самостоятелно извършване на монтажната дейност.

Що се отнася до сгъваемите врати, то те отново пестят пространство поради факта, че са закрепени на тавана и стената, като се предвижват посредством релси. Те могат да притежават две или по-голям брой крила и са особено подходящи за детски стаи или при преминаване на домашни любимци.

Въртящите типове интериорни врати са подходящи за обществените сгради, където има повече хора. Те са удобни и осигуряват лесен достъп до помещенията. Немалко фирми и магазини разчитат именно на тях за вход и това не е никак случайно. Най-разпространени са стъклените и плексигласовите видове, които присъстват във всеки добър каталог към днешна дата.

Дизайнерска вътрешна врата от масив

Едно нещо обаче обединява всички тези видове входове и това е дизайнерската намеса, която цели изграждането на красив интериор за дадения обект. Цветовете, формите и облицовките са буквално стотици и много от тях можете да срещнете сред актуалните оферти на Борман Комерс – фирма за блиндирани и интериорни врати в град София.

Повечето от вратите, които ще срещнете на пазара са създадени от стомана, дърво, PVC и други. Външните варианти са по-масивни, докато вътрешните разчитат на стилов подход и са съставени от по-нежни материали. Стандартните врати са с размери от шестстотин до деветстотин милиметра ширина и до две хиляди и сто милиметра височина. В зависимост от дадената държава размерите биха могли да варират. В България размера е стандартен и е две хиляди милиметра.

Нарочно оставихме въпроса с визията за най-накрая, тъй като той също е от голяма важност. Ако градите нов апартамент, то вие имате опцията да асоциирате дизайна и цветовете на момента, а когато става дума за старо жилище вземете предвид моментното състояние на мебелировката, дали тя ще бъде тапицирана и ако да с какви багри, ще се обградите.

Аксесоарите от типа брави, шпионки, камери и електронна сигнализация са закупуват отделно, но те също имат голямо значение за защитата на дома ви, особено щом става дума за външни врати. Бъдете внимателни при подбора си и инвестирайте във вашата сигурност.

Заключителни думи

Закупувайки интериорни врати, ние искаме да придадем повече комфорт на апартамента или офиса си. Не пестете пари от тази ценна мебел, защото тя ще играе голяма роля за обекта ви в бъдеще време. Вслушайте се в съветите ни, за да направите правилния избор, който ще дойде със съдействието на врати Борман Комерс София. Желаем ви успешно обзавеждане и всичко хубаво!