Двама астронавти ще излязат в открития космос!

1
Добави коментар
redbul80
redbul80

Детайли

Категория: Последни новини

Публикувана на 21 Февруари 2015

Посещения: 242

На снимката: астронавтите на НАСА Тери Въртс и Бари Уилмор се подготвят за излаза в открития космос. Credit : NASA TV
21 февруари 2015 г. 14:20 ч.
Светослав Александров. Днес започва първата сериозна реконфигурация на „Международната космическа станция“, откакто бе пенсионирана космическата совалка. След броени минути астронавтите Тери Въртс и Бари Уилмор ще излезнат в открития космос, за да подготвят станцията за следващите космически кораби на САЩ.
Космическата им „разходка“ може да гледате в реално време на следния уебсайт: http://www.nasa.gov/ntv
Общо три извънбордови дейности са планирани за „Международната космическа станция“ и всички ще бъдат проведени от Въртс и Уилмор. Целта е станцията да бъде оборудвана с нови портове за скачване, които ще бъдат използвани от космическите кораби на фирмите Боинг и СпейсЕкс.
Според настоящите планове първите пилотируеми полети от американска земя ще трябва да са факт през 2017 година и така ще бъде прекратена тъй нежеланата зависимост от Русия.

Всяка от извънбордовите дейности се очаква да продължи 6:30 часа. Днешната космическа „разходка“ е втора в кариерата на Бари Уилмор, но едва първа за Тери Въртс.
Днес астронавтите ще трябва да прокарат кабелите, които ще осигуряват електрозахранване за портовете за скачване.
Това ще е 185-тата извънбордова дейност, посветена на поддръжката на „Международната космическа станция“ от началото на изстрелването на първия й модул през 1998 година.

http://www.space-bg.org/
http://www.cosmos.1.bg/

КОСМОС БГ – Сайт за космонавтика, Powered by