Летните гуми на 2015-та | Гуми – полезна информация | Безплатни блогове от Log.bg

1
Добави коментар
georgi.brezin
georgi.brezin

Летните гуми на 2015-та
23 Февруари 2015 / 17:51  |  Автор: gumi

 | Категория:

Спорт

,
Новини

,
Любопитно

,
Други

,
Пътешествие

,
Авто-мото

 | Рубрики:
Гуми

Първият авторитетен тест търсещ най-добрите летни гуми за шофиране през 2015-та година вече е факт. Тестът е проведен от GTÜ – акредитирана от германското правителство организация за автомобилна инспекция. Тестваните гуми са в един от най-популярните и използвани на автомобилите по света размери – 205/55 R16.

Резултатите ясно показват, че като цяло подобрения се забелязват във всички тествани гуми. Показателен е факта, че дори най-ниско класираните в теста летни гуми все пак получават звание – „conditionally recomended”, но все пак както и във всяка друга надпревара победителят може да бъде само 1.

Авторитетното звание “highly recommended” с най-добър общ среден резултат получават летните гуми Goodyear Efficient Grip Perfomance. Те са се представили най-добре по редица параметри в категориите „Safety – wet”, „Safety – dry” и „Environment/value”.

С минимална разлика след първенеца се нареждат още 3 вида летни гуми, които са “highly recommended” от GTÜ. Това са Premium Contact 5 на Continental, Sport Blu Response на Dunlop и Cinturato P7 blue на Pirelli.

Званието „recommended” получават летните гуми Kumho ECSTA HS51, Nokian Line, Toyo Proxes CF2, Fulda Eco Control HP, Apollo Alnac 4G и Nexen N’blue HD Plus.

На дъното на класацията, но все пак оценени с „conditionally recomended” се класират Cooper Zeon CS6 и Yokohama BluEarth AAE-50.

Независимо от факта, че всички конкуриращи се летни гуми са се представили добре, не може да бъде пренебрегнато не достигането на максимум точките дори и от първенеца в класацията.  Застаналите на първо място летни гуми Goodyear Efficient Grip Perfomance получават общо 153 точки от възможни 190.

Продължили за в бъдеще тенденцията на непрестанно подобрение на показателите на произвежданите летни гуми, неминуемо таванът точки в класацията ще бъде по-яростно атакуван.

Всички летни гуми част от теста могат да бъдат закупени от най-големия български онлайн магазин за гуми – ГумитеБГ.com. Повече информация за теста и GTÜ вижте на http://www.gtue.de.

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари!