Вегетарианец за един ден

19
Добави коментар
freemp4
freemp4

Вегетарианец за един ден

Мазните и калорични храни винаги са били вредни за нашия организъм, без значение дали присъстват в ежедневното ни хранене сутрин, на обяд или на вечеря. Поглъщането на хамбургери, пържени картофи, мазни меса и тлъсти пържоли, бавно но сигурно води до здравословни проблеми в бъдеще. Те могат да се предотвратят само, ако заложим на правилен хранителен режим, към който на първо място се подрежда избягваното и пренебрегвано от мнозинавегетарианство.

 

Само мисълта, че на трапезата няма да има апетитни мръвки, е достатъчна да развали настроението на повечето мъже. Те са тези, които доста повече от жените, държат да масата да присъстват колкото се може повече месни блюда. По-силната част от населението се нахвърля зверски на пърженото свинско месо и ароматните шишчета от скарата, побутвайки с недоволство приготвените за гарнитура тиквички на пара или сварен и овкусен зелен боб.

Ако обаче наистина желаят да променят навиците на своите половинки при хранене, жените биха могли да се обърнат към въведените от църквата правила. Според тях в седмицата има два дни за пости – сряда и петък. Тогава дамите могат да наблегнат на така омразното за мъжете вегетарианство, поднасяйки постни блюда. За всяка домакиня днес е изключително лесно да открие най-разнообразни ястия, за приготвянето, на които не трябва месо.

И, ако успее да поднесе ароматни ястия и разбира се, да тропне с крак, то част от мъжете биха успели да превключат към здравословен хранителен режим, поне веднъж-два пъти в седмицата. Не е задължително да се придържате към посочените в църковния календар дни за постни ястия.

Вместо сряда и петък можете да си изберете вторник и четвъртък, сряда и неделя и т.н. Би било достатъчно дори и да си имате само един ден за вегетарианство през седмицата. Това също ще бъде достатъчно, за да помогнете на организма си да си отпочине от тежкото месно хранене.